پی پال یک کمپانی امریکایی است که در زمینه ی ارائه ی خدمات بانکی به شکل ارز دیجیتال فعالیت میکند. با استفاده از خدمات این کمپانی می توانید ارز مورد نظر خود را به فردی دیگر ( که البته او هم باید دارای حساب پی پال باشد) منتقل کنید. چنین خدمتی توانسته به مردم بسیاری در سراسر دنیا کمک کند. مخصوصا افرادی که با بازار های جهانی مانند ای بی (e-bay) سر و کار دارند. در این مقاله به طور کامل این شرکت و خدمات آن را بررسی می کنیم.
اول از همه باید به شما بگویم که تلفظ اصلی نام این شرکت پی پل است. اما در گویش عامه ی ایرانی به پی پال مشهور شده است!.همانطور که گفته شد یک کمپانی ارائه دهنده ی خدمات بانکی است. فرض کنید فردی در انگلستان و فردی در امریکا بخواهند مقداری پول را بین همدیگر رد و بدل کنند. برای این کار اگر بخواهند طبق روش سنتی و قدیمی عمل کنند، باید ارز کشور خود را به یک صرافی ببرند و آن را به ارز نهایی تبدیل کنند. بعد از این کار با استفاده از واسطه های بسیار ارز مورد نظر را انتقال دهند.
اما اگر کسی یک حساب کاربری در پی پال بسازد، می تواند با استفاده از ارز کشور خود این حساب را شارژ کند. به نوعی شما پی پال را یک بانک تلقی می کنید. در آن حساب باز می کنید. پول های خود را در آن نگهداری می کنید. در صورتیکه نیاز داشتید مبلغ مورد نظر خود را بر می دارید و یا آن را برای فرد دیگری که حساب پی پال دارد ارسال می کنید.
اهمیت این نوع حساب های معتبر بین المللی زمانی مشخص می شود که با بازار های بین المللی و جهانی سر و کار داشته باشید. با توجه به اینکه مرز بین کشورها به نوعی برداشته شده است و ما در دهکده ی جهانی زندگی می کنیم، نیاز است ارتباطات مالی و اقتصادی برون مرزی هم داشته باشیم. پی پال این موضوع را میسر کرده است. افراد می توانند با استفاده از پی پال پرداخت های خود را انجام دهند و کالای مورد نظر خود را خریداری کنند.
پی پال در سال 1998 متولد شد. بنیان گذاران این شرکت امریکایی پیتر تیل و مکس لوچین بودند. آن ها باهدف اینکه انتقالات بین المللی با سرعت بیشتر و بدون مشکلاتی که در انتقالات با روش سنتی ( مثل چک یا حواله)انجام شود این شرکت را بنیان گذاری کردند. با توجه به اینکه این نوع انتقالات غیر متمرکز است، به این معنی که دولت یا مقامات قضایی نمی توانند در آن دستی داشته باشند، به سرعت مورد استفاده ی موارد غیر قانونی قرار گرفت.
در ابتدای تاسیس این شرکت افرادی پول های غیرقانونی زیادی را از طریق این حساب به حساب های دیگری منتقل کردند. بنابراین دولت امریکا خدمات این شرکت را ممنوع اعلام کرد. پس از مدتی پی پال با طرح قوانین جدیدی در مورد حریم خصوصی و قرار دادن بخشی که به احراز هویت در حساب ها مربوط می شد توانست رضایت قوانین امریکایی را بدست بیاورد و دوباره مشغول به کار شد.
با استفاده از این طرح جدید افرادی که مایل به ایجاد حساب در پی پال و ارسال پول بودند باید اطلاعات شخصی (Personal info) خود را برای پی پال ارسال می کردند. در هر صورت به زودی افراد زیادی برای استفاده از این نوع حساب اقدام کردند. از جمله موفقیت های این شرکت در ارائه ی خدمات کاربری تعاملی بود که با شرکت ای بی، یکی از بزرگترین بازارهای اینترنتی جهان، برقرار کرد.
ای بی(e-bay) بعد از اینکه مشادهده کرد در صفحه ی برخی از کالا ها افرادی اقدام به پرداخت از طریق شیوه ی جدید کرده اند تصمیم گرفت امکان استفاده از این شیوه را برای همه ی افراد فراهم کند. در حال حاضر اگر بخواهید در ای بی چیزی را خریداری کنید می توانید هزینه ی آن را با استفاده از اکانت پی پال به راحتی پرداخت کنید.
در پی پال برای افراد مختلف حساب های کاربری مختلفی در نظر گرفته شده است. اگر از صاحبان شرکت هایی هستید که مدام در حال تجارت با خارج از کشور و یا خریداری محصولات جدید از بازار های جهانی هستید، بهتراست از حساب کاربری از نوع Business استفاده کنید. این نوع حساب برای ثبت نام احراز هویت های سخت گیرانه تری را اعمال می کند اما امکانات نامحدودی را در اختیار شما قرار می دهد.
همچنین می توانید از حساب های Personal یا preimer استفاده کنید. این نوع حساب ها از شما مدارک خاصی برای ثبت شرکت یا اعتبار های کاری شما نمی خواهند. می توانید با آن خدمات بانکی ساده تر را انجام دهید اما نسبت به اکانت Business محدود تر خواهید بود.
ساخت حساب این شرکت در ایران محدودیت هایی دارد اما برای ساخت حساب باید از طریق سایت پی پال اقدام کنید. با استفاده از ثبت مدارکی که از شما می خواهد و به نوعی احراز هویت کوچکی که انجام می دهد، شما صاحب حساب پی پال می شوید. سعی کنید با خواندن قوانین مربوط به ایجاد حساب در پی پال با آگاهی کامل به سمت این شرکت بروید.
بعد از ساخت حساب پی پال می توانید با استفاده از ویزاکارت یا مسترکارت پول را به حساب پی پال خود انتقال دهید. به عنوانی با این کار شما حساب کاربری خود را شارژ می کنید. بعد از شارژ حساب خود می تواید از خدمات پی پال مانند انتقالات بین المللی، خرید از بازار های جهانی، تبدیل ارز و… بهره ببرید.
بسیاری از افراد در اعتبار این شرکت ها شک دارند. بخصوص یکی از قوانینی که این شرکت برای کابران خود طراحی کرده است موضوع عدم بهره وری کاربر از سودهای حاصل از سرمایه است. به این معنی که پی پال می تواند موجودی حساب شما را بردارد و در جاهای مختلف سرمایه گذاری کند و از آن سود به دست بیاورد. درست است که شما می توانید هر وقت که خواستید با ارسال یک سفارش ساده پول خود را از حساب پی پال بیرون بکشید، اما هیچ سهمی در سودهای حاصل از این پول ها ندارید.
این موضوع برای بسیاری از افراد نگران کننده است که پول های آنان بطور کاملا آزادانه در اختیار یک شرکت که دفتر اصلی آن در امریکاست قرار بگیرد. چون اگر پول های حساب کاربری ای از بین برود، پیگیری آن از طریق مقامات قضایی سخت است. این موضوع زمانی سخت تر می شود که فردی اصلا در امریکا نباشد. در اینصورت با از بین رفتن سرمایه ی او، دستش به هیچ نمی رسد و به نوعی باید با دارایی های خود خداحافظی کند. اما چیزی که باعث اعتماد به این شرکت می شود چیست؟ پاسخ “درآمد” است.
بنیان گذاران این شرکت محض رضای خدا این خدمات را ارائه نمی دهند و درقبال ارائه ی این خدمات قطعا چیزی را طلب می کنند. در واقع در آمد این شرکت از دو طریق است که به آن اشاره می کنیم.
اول اینکه شما برای انجام تراکنش ها یا انتقالات ساده در این شرکت پولی یا هزینه ای را پرداخت نمی کنید. پرداخت هزینه از طرف شما به عنوان کارمزد تراکنش فقط زمانی صورت می گیرد که در این تراکنش تبدیل (Exchange) صورت بگیرد. در اینصورت با توجه به ارزی که تبدیل شده و همچنین نوع حسابی که در پی پال دارید کارمزد 2 تا 4 درصدی از شما دریافت می شود. با توجه به تراکنش هایی که در یک روز انجام می شود (13 میلیون تراکنش در روز) می توانید حدس بزنید این شرکت چه سود هنگفتی از کارمزد تراکنش ها دریافت می کند.
اما این تنها منبع درآمد پی پال نیست. همانطور که گفتیم پی پال به طور کامل به پول هایی که کاربران در حساب های خود می گذارند دسترسی دارد. این پول ها را برای سرمایه گذاری در پروژه های مختلف استفاده می کند. می توانید تصور کنید که با 165 میلیون کاربر فعال در پی پال چه مبلغ قابل توجهی را می تواند در اختیار داشته باشد؟. اگر هر نفر فقط یک دلار در حساب پی پال خود داشته باشد، 165 میلیون دلار به راحتی در اختیار این شرکت قرار می گیرد. این در حالی است که برخی از افراد تا چند هزار دلار را در حساب های خود نگهداری می کنند و سودهای آن فقط به پی پال می رسد.
و اما گفتیم چیزی که باعث اعتماد به این کمپانی می شود، غیر از قوانین امریکایی که بر آن حاکم است، درآمد این شرکت است. فرض کنید که صاحب این شرکت شما هستید! آیا با این همه درآمدی که در بالا ذکر کردیم، حاضرید با دزدی کردن از حساب های پی پال اعتبار شرکت خود را زیر سوال ببرید و تحت تعقیب مقامات قضایی قرار بگیرید؟ طبیعی است که این شرکت با درآمد سرشار خود سعی در جلب اعتماد عمومی داشته باشد و از هرگونه خطایی در این زمینه جلوگیری کند.
شما نمی توانید پول غیرقانونی را در این شبکه منتقل کنید. اگر مبلغی که کسی از طریق غیر قانونی به دست آورده در حساب باشد و مقامات قضایی نسبت به آن شکی داشته باشند، به سرعت این مبلغ توسط پی پال ثبت وضبط می شود و قطعا فرد مجرم شانسی برای دریافت پول خود نخواهد داشت.
علاوه براین در کشور ما به دلیل تحریم هایی که صورت گرفته کاربران نمی توانند از این حساب ها استفاده کنند. کاملا مراقب باشید چون اگر مبلغی را از طریق آی پی ایرانی به این حساب ها بفرستید دیگر به آن دسترسی پیدا نخواهید کرد. پی پال یکبار به دلیل نقض تحریم هایی که علیه بعضی کشور ها انجام داد توسط دولت امریکا مورد جریمه های سنگینی قرار گرفت. بنابراین هیچوقت این اشتباه را تکرار نکرده و اگر پولی از طریق این کشور ها به حساب پی پال واریز شود به سرعت ثبت وضبط می شود.