پکس با توکن هایی به نام پکسوس یکی از هزاران ارز دیجیتال موجود در بازار است که مانند همه ی آنها مبتنی بر فناوری بلاک چین است. این ارز توانسته در سالهای گذشته به رتبه ی نسبتا خوبی بین ارز های دیجیتال دست پیدا کند. مهمترین ویژگی ای که از این ارز نام برده شده داشتن استیبل کوین هاست. به این معنی که سرمایه ای که در این شبکه به کار می اندازید ارزش خود را حفظ می کند و کاهش ارزشی که برای برخی از ارز ها اتفاق می افتد را در پی نخواهد داشت. این ارز در کیف پول Blockchain.com به طور کامل پشتیبانی می شود.
پکسوس نام شبکه ی ارز دیجیتالی است که می خواهیم به آن بپردازیم. هر شبکه از ارز های دیجیتال دارای یک یا چند نوع توکن است که کاربران برای سرمایه گذاری در واقع آن ها را می خرند و تعداد توکن هایی که هر کاربر در اختیار دارد سهم او را از شبکه ی کلی مشخص می کند. توکن های موجود در شبکه ی پکسوس، پکس (Pax) نام دارند که نوعی توکن ERC-20 هستند و به نوعی صادر شده از بلاک چین اتریوم هستند. پس این شبکه باید ساز و کار های مشابه زیادی با اتریوم داشته باشد.
همانطور که در مقدمه گفته شد از این ارز به عنوان یک استیبل کوین یاد می کنند. واژه ی استیبل در زبان انگلیسی به معنای ثبات و ثابت بودن است و کوین هم که به معنی سکه است. بنابراین استیبل کوین به معنی این است که توکن های این شبکه یا همان پکس ها درای ثبات اقتصادی هستند و با نوسانات شدیدی که ممکن است بازار ارز دیجیتال تجربه کند، این توکن ها ارزش خود را حفظ کرده و به هیچ عنوان از یک حد مشخص پایین تر نمی آیند. این ویژگی در چند ارز دیگر هم دیده می شود و نوعی ارتباط پایاپای با ارزهای فیات مانند دلار برقرار می کنند.
می توان عامل تولد پکس را ارزی به نام تتر دانست. تتر یک ارز دیجیتال دیگر است که در سال 2014 به بازار معرفی شد. پکس با استفاده از ویژگی هایی که تتر داشت توانست به محبوبیت فوق العاده ای برسد. هم تتر و هم پکس ویژگی استیبل کوین بودن خود را حفظ کرده اند و هر دو از ارز دلار برای پشتوانه استفاده کرده اند. برای اینکه صداقت این شبکه ها در پشتوانه هایشان مشخص شود شرکتی به نام ووم به طور مداوم در حال اعلام میزان سرمایه ای است که پشت توکن های هر کدام از شرکت ها در بانک مرکزی امریکاست.
سال های زیادی است مردمی که در کشور های دیگر زندگی می کنند و با گذشت زمان شاهد تغییر قیمت دلار نسبت به پول ملی خود بوده اند، می خواهند روی چیزی سرمایه گذاری کنند که ارزش واقعی داشته باشد و به نوعی سرمایه ی اولیه شان حفظ شده باشد. ممکن است این افراد اقدام به خرید دلار کنند اما افرادی هم هستند که از این نوع استیبل کوین ها برای سرمایه گذاری استفاده می کنند. چون قیمت استیبل کوین ها به شکل شدیدی وابسته به قیمت دلار و ارز های اینچنینی است و می تواند سرمایه ی شما را حفظ کند.
چیزی که پکس را به سمت یک استیبل کوین بودن سوق می دهد حمایت دلار آمریکا از آن است. در واقع ارز های دیجیتالی که خود را به عنوان یک استیبل کوین معرفی کرده اند باید از یک ارز فیات به عنوان نوعی پشتوانه استفاده کنند. بنابراین شبکه ی پکس مدعی است به ازای هر توکن پکس موجود در بازار، مقدار مثلا یک دلار در بانک مرکزی ایالات متحده ی امریکا ذخیره شده است و اگر این ادعا درست باشد (که تا الان درست بوده) به این معنی است که این توکن ها هیچوقت ارزش خود را از دست نمی دهند.
این ارز دیجیتال دو ویژگی مهم غیر متمرکز بودن و همچنین تراکنش های جهانی پایدار را ارائه می دهد.
غیر متمرکز بودن به این معناست که این شبکه به دست فرد خاصی یا حزب سیاسی اقتصادی خاصی هدایت و کنترل نمی شود. بلکه هدایت آن و تصمیم گیری در مورد سیاست های راهبردی اسن شبکه توسط کاربران همین شبکه انجام می شود. بر اساس این ویژگی شما برای انجام تراکنش ها نیاز ندارد به یک بخش ثالث اعتماد کنید. برای مثال در انتقالات درون مرزی برای اینکه پولی را به فرد دیگری انتقال دهید مجبورید به عنوان واسطه از بانک استفاده کنید. اما برای استفاده از تراکنش های انی شبکه هیچ نیازی به این ندارید که به کسی یا سازمانی اعتماد کنید.
ویژگی دوم آن که انجام تراکنش های بین المللی است را به نوعی می توان هدف اصلی اختراع این ارز های رمز نگاری شده دانست. به این دلیل که پکس می تواند به کاربان سراسر جهان کمک کند تا نوکن ها را در شبکه منتقل کنند بدون اینکه هزینه های تراکنشی که در انتقالات بین بانکی بین المللی باید بپردازند را پرداخت کنند. برای تجاری که مجبور به پرداخت مبالغ خود به صورت بین المللی هستند، پرداخت هزینه های تراکنش بین بانکی هزینه ی زیادی خواهد بود. در حالیکه با استفاده از پکس می توانند آن را در زمان کمتر و با هزینه ی پایینتری انجام دهند.
این ارز توسط چندین متخصص مختلف در بخش های مختلف ایجاد شد و نمی توان شخص خاصی را به طور دقیق ایجاد کننده ی آن دانست. اما بیشتر متخصصان آن از کارمندان سابق وال استریت و سیلیکون ولی (Silicon valley) و برنامه نویسان آن ها بوده اند. اما در هر صورت می توان موثر ترین فرد در بنیان گذاری این ارز را چارلز کاسکاریلا معرفی کرد که هم اکنون به عنوان مدیر عامل و هدایت کننده ی این بخش در حال عمل کردن است.
اینکه این ارز مبتنی بر فناوری بلاک چین است مشخص می کند که اطلاعات مربوط به تراکنش های آن در سیستمی به نام بلاک چین به صورت بلوک های اطلاعاتی به هم پیوسته ثبت می شود. این اطلاعات در یک دفتر کل به نام دفتر کل توزیع شده به صورت رمز نگاری شده ثبت می شود. این موضوع برای ایجاد امنیت برای تراکنش ها و جلوگیری از هدایت تراکنش ها به سمت یک حساب نامربوط به وسیله ی حملات سایبری است.
کاهش دادن اصطکاک هایی که در زمینه ی تراکنش ها در ارزهای دیگر ایجاد می شود و از اهداف دیگری است که پکس به دنبال آن است و می توان به آن به عنوان یک ویژگی بسیار متفاوت نگاه کرد. علاوه بر این برای ملت هایی که ارزش پول ملی آن ها ناپایدار است، مانند آن چه که در ایران شاهد هستیم، پکس می تواند راهی بسیار موثر و امن را برای سرمایه گذاری فراهم کند.
نحوه ی کار پکس برای دریافت و پرداخت به این صورت است که فرد مبلغی را به ارز دلار امریکا به بانک ذخایر پکس ارسال می کند. این مبلغ در بانک قرار می گیرد و معادل آن برای آدرس کیف پولی که آن فرد مشخص کرده پکس واریز می شود. همین روند اما به صورت معکوس زمانی اتفاق می افتد که فرد خواهان تغییر پکس های موجود در کیف پولش به دلار آمریکا باشد. باید ذکر کرد که این شبکه هزینه ای را برای انجام این تراکنش ها دریافت نمی کند و حداقل مبلغ تبدیل در این شبکه باید 100 دلار امریکا باشد.
1-مقررات:مقرراتی که بر این شبکه در ابتدای شروع فعالیت حاکم شده را وزارت امور خارجه ی ایالت نیویورک تنظیم کرده است.
2-تضمین سپرده های نقدی:هر سپرده ی نقدی ای که توسط کاربران این شبکه واریز شود تحت بیمه ی FDIC قرار می گیرد و نوعی پشتوانه برای آن محسوب می شود.
3-حسابرسی شده:فعالیت های این شبکه با توجه به ادعایی که در زمینه ی پشتوانه ی خود دارد، توسط یک شرکت حسابرسی در ایالت متحده (Withum) نظارت می شود. و این فقط نظارت است نه کنترل!
4-امنیت: برای تامین امنیت این شبکه از شرکای مختلفی برای کدنویسی های پلتفرم استفاده کرده و توانسته بلاک چینی امن را ایجاد کند.
5-تراکنش های سریع:بعضی از ارزها به دلیل نداشتن بلاک چین منعطف بعد از مدتی مشکلاتی را در تراکنش های خود خواهند دید. اما مقیاس پذیری ای که این ارز دارد آن را در تراکنش سریع کرده است.
برای خریدن پکسوس باید با استفاده از یک کیف پول دیجیتال که قبلا ساخته اید به یک صرافی معتبر مراجعه کنید. نیازی نیست از خانه بیرون بروید! صرافی های ارز دیجیتال معتبر داخلی به صورت آنلاین می توانند سفارشات شما را پیگیری کنند. صرافی شاه کوین از صرافی هایی است که می تواند به سرعت تراکنش های شما را انجام دهد و کیف پول شما را شارژ کند.
فناوری بلاک چین که پکسوس از آن استفاده می کند بین همه ی ارز های دیجیتال مشترک است و نمی توان گفت می توان از این ویژگی به عنوان یک ویژگی متمایز که راه آینده ی پکس را مشخص می کند استفاده کرد. اما چیزی که این ارز را نسبت به بقیه متفاوت می کند همان ثبات است. این باعث می شود کاربران زیادی که از نوسانات ارزی مانند بیت کوین ترس دارند به سمت پکس کشیده شوند.
در کنار این ثبات و حفظ ارزشمندی سرمایه، پکس توانسته یک راه حل سریع و آسان برای جابجا کردن پول ها به صورت بین المللی به وجود آورد. این ویژگی ها در کنار هم، پکس را مناسبتزین ارز برای افرادی که مبادلات روزانه ی بین امللی زیادی دارند می کند و به همین دلیل است که می توان آینده ی روشنی را با توجه به گسترش بازار های اینترنتی برای آن پیش بینی کرد.