با توجه به این که در ابتدای ورود بیت کوین به بازار در سال 2009 ، بانک ها و دولت بودند که مخالف ورود این ارزها به بازار بودند می توان گفت مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار و دیگر ارزهای فیات از همان ابتدا شروع شده. با گسترش ارزهای دیجیتال این موضوع بیشتر حس می شود و به یک نوع نگرانی برای دولت آمریکا که ارائه کننده ی دلار است و همچنین ارز ملی دیگر کشور ها شده است. این ارزها همچنان در حال گسترش هستند در حالی که دلار و دیگر ارز های فیات در حال کم ارزش شدن بین مردم و به طور کلی در سیستم جهانی هستند.
در سال 2009 ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را به کاربران معرفی کرد و وایت پیپر خود را ارائه داد تا با استفاده از آن روند کار این ارز دیجیتال را توضیح دهد. در ابتدای کار مردم به هیچ عنوان به این ارز دیجیتال اعتماد نمی کردند. این باعث می شد حتی با وجود این که قیمت بیت کوین بسیار کم بود (در حد 50 دلار) باز هم کسی از آن استقبال نکند. حتی گفته شده که اولین خریدی که به وسیله ی بیت کوین انجام شده توسط فردی بوده که 10000 واحد بیت کوین را به خاطر آن پیتزا پرداخت کرده. با توجه به قیمت روز بیت کوین می توانید حدس بزنید که چه سرمایه ای را از دست داده است!
به مرور زمان افراد بیشتری به این ارز روی آوردند. افرادی که می خواستند تراکنش هایی داشته باشند که دور از بانک ها و رد و بدل پول نقد باشد. به همین دلیل قیمت بیت کوین با افزایش اعتماد عمومی افزایش پیدا کرد و به قیمت امروز که حدود 11000 دلار است رسید.
اما کمی قبل از ایین که این ارز به طور رسمی در بازار قرار بگیرد و افراد از آن استفاده کنند ، مخالفت بسیاری شرکت ها و موسسات را برانگیخن. طبیعتا این اعتراض ها از طرف سیستم های بانکداری و حتی سیستم های دولتی بود. چون بانک ها به همراه دولت بخش مهمی از سرمایه های مردم را کنترل می کنند. بانک ها می توانند با نگه داشتن این سرمایه ی بزرگ سود های کلانی را کسب کنند. دولت هم با نظارت داشتن به حساب های مردم از طریق بانک می توانند تسهیلات و پرداخت های خود را به مردم تنظیم کنند. با ورود ارزهای دیجیتال همه ی این مزایا از بین می رفت.
بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به این دلیل توانستند از این مخالفت ها عبور کنند که به شدت کارامد بودند. هم اکنون هم در کشور های مختلف می توان مخالفت هایی را دید. اما به دلیل این کارامدی مردم زیادی در این کشور ها از این ارزها استفاده می کنند. ضمن این که پیگیری قضایی برای استفاده از این ارزها برای دولت بسیار سخت خواهد بود. چون تقریبا غیر قابل پیگیری هستند.
مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار دلایل مختلفی دارد که به آن اشاره می کنیم. اما قبل از آن باید بدانید که ما کل ارزها را به دو دسته ی ارز فیات و ارز دیجیتال تقسیم بندی می کنیم (انواع ارزها بیشتر از این ها است اما در این مقاله فقط با همین دو دسته کار داریم) بیشترین تفاوتی هم که بین این دو نوع ارز حس می شود تفاوت خرید و فروش ارزهای دیجیتال و ارز فیات است.
1-سرعت تبدیل: برای ایین که یک ارز فیات مانند دلار را به ارز دیگری تبدیل کنید طبق روش سنتی باید این پول ها را برای یک صرافی ارسال کنید و بعد از چند ساعت ارز مورد نظر خود را دریافت کنید. این در حالی است که هر بار باید این کار را انجام دهید و تفاوتی ندارد که بار چندم است که این فرایند را طی می کنید.
مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار به این صورت ایت که برای تبدیل ارزهای دیجیتال به ارزهای دیجیتال دیگر می توانید از طریق کیف پول ارز دیجیتال خود در عرض چند دقیقه کار خود را به پایان برسانید. مسلما سرعت برای کسانی که می خواهند با استفاده از ارزها پرداخت هایی داشته باشند بسیار مهم است. چون نمی توانند بین تراکنش ها فاصله گذاری انجام دهند و تجارت خود را به خطر بیندازند.
2-پرداخت بین المللی: اگر تا به حال پرداخت بین المللی را تجربه کرده باشید می دانید که این پرداخت با استفاده از دلار فقط در کشور هایی راحت و بدون دردسر است که ارز ملی شان دلار است. آن ها می توانند با استفاده از یک کلیک با پرداخت هزینه ای کم عملیات خود را انجام دهند. اما اگر این عملیات در کشوری مانند ایران باشد کار خیلی سخت خواهد شد. حتی با وجود شرکت هایی مانند پی پال که سیستم های پرداخت برون مرزی را فراهم می کنند به دلیل وجود تحریم ها نمی توان کاری را از پیش برد و دیده شده که حساب کاربران ایرانی بلوکه می شود.
مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار در این زمینه با فراهم کردن یک محیط امن برای پرداخت ها انجام شده. با استفاده از این ارزها می توان پرداخت ها را بدون دخالت یک شرکت که کارمزد پرداخت می کند انجام داد. اگر این پرداخت را تجربه کنید می بینید که تنها با چند کلیک بدون نیاز به مراجعه به جایی می توانید هر مبلغی که بخواهید را به شکل ارز دیجیتال به کیف پول ارز دیجیتال طرف مقابل خود ارسال کنید.
3-کارمزد تراکنش: یکی از مهمترین راه های مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار در زمینه ی کارمزد تراکنش ها است. می توان گفت پیشرفت ارزهای دیجیتال را مرهون این هستیم که توانسته اند با کارمزد های تراکنش پایین همان کاری که دلار در پی پال یا انواع گیفت کارت ها اناجم می دهد را به پایان برساند. استفاده از ارزهای دیجیتال با توجه به این کارمزد پایین برای تجارت کنندگان که در طول روز چندین تراکنش بین المللی انجام می دهند بسیار مقرون به صرفه است.
4-نحوه ی عرضه به بازار: شاید این موضوع مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار را به طور سطحی برقرار کرده است اما کم اثر نیست. برای پیدا کردن دلار در بحران های اقتصادی باید تلاش زیادی بکنید. نمی گویم دلار پیدا نمی شود. اما در زمان این بحران ها گاها باید با دقت بیشتری این ارز را پیدا کنید. در صورتی که ارزهای دیجیتال را می توان از صرافی های مختلف خریداری کرد.
با این که صرافی های خارجی به دلیل تحریم ها برای ایرانیان خدماتی را ارائه نمی دهند. اما صرافی های معتبر و آنلاین داخلی ای هستند که به همه ی ایرانی ها خدمات ارائه می دهند. برای مثال صرافی شاه کوین با استفاده از تیم پشتیبانی قدرتمند می توانند سفارشات مشتریان را در کمترین زمان ممکن به انجام برسانند. علاوه بر این که با یک بار ثبت نام کردن در این صرافی می توانید همیشه از خدمات آن استفاده کنید.
5-پشتوانه : مهمترین راه مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار این موضوع است.
اگر یادتان باشد قبل از ارائه ی راه های مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار به این نکته اشاره کردیم که ارزها به دو دسته ی ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات تقسیم می شوند. ارزهای فیات بدون پشتوانه به بازار عرضه می شوند. با توضیحات بیشتر متوجه این موضوع خواهید شد.
در گذشته به ازای هر یک دلاری که در ضرابخانه تولید می شد مقداری طلا به ارزش یک دلار در بانک مرکزی گذاشته می شد. به مرور زمان کنترل درآمد ها از دسترسی دولت ها خارج شد. اما همچنان باید حقوق کارکنان خود را پرداخت می کردند. این باعث می شد که دولت ها که راهی جز چاپ اسکناس نداشتند به صورت بی رویه اسکناس چاپ کنند. یدون این که طلایی را در بانک مرکزی قرار دهند. یک منبع تولید پول بی نهایت که به مرور زمان باعث شد اسکناس ها تبدیل به رسید های بی ارزشی شوند که تورم را به همراه دارند. همین اتفاقی که در کشور خودمان ایران می افتد.
اما ارزهای دیجیتال پشتوانه ای متفاوت دارند. جدای از این که چه نوع ارز دیجیتالی را مد نظر خود قرار داده اید، ارزهای دیجیتال معمولا به تعداد محدودی تولید می شوند. این ارزها را می توان به صورت استخراج تولید کرد. برای مثال استخراج بیت کوین تا سال 2140 وجود خواهد داشت و این نشان می دهد که میزان عرضه و تقاضا در این ارز کاملا تنظیم شده است و از دلایل مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار در همان ابتدا بوده. در انتها فقط تعداد 21 میلیون واحد بیت کوین خواهیم داشت و این باعث می شود که ارزش خود را حفظ کند.
مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار را می تان به وضوح از مخالفت هایی که دولت با این ارزها می کند مشاهده کرد. سرو کار دولت های مختلف با دلار بسییار زیاد است و اگر این ارز از چرخه ی ارزها حذف شود باید ساختار نقل و انتقال پول یک دولت به طور کلی تغییر کند. بسیاری از دولت ها می خواهند از این اتفاق جلوگیری کنند. به همین دلیل مخالفت های خود را به شکل های مختلفی بیان می کنند. ممکن است در یک کشور اجازه ی تبدیل این ارزها داده نشود یا در کشوری مانند چین به طور کلی استفاده از برخی ارزهای دیجیتال ممنوع شود.
به هر شکلی که این روند توسط کشور ها پیش برود، مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار همچنان ادامه خواهد داشت و به نظر می رسد که در مقابله ی ارزهای دیجیتال با دلار ، ارزهای دیجیتال موفق تر خواهند بود. چون به مرور زمان استفاده از آن ها افزایش پیدا کرده و هنوز هم به ماکزیمم پتانسیل خود نرسیده اند.