فارکس یکی از بازار های خرید و فروش پر رونق در جهان است. افراد زیادی حتی در ایران سرمایه گذاری های زیادی در این بازار انجام میدهند. از طرفی ارزهای دیجیتال هم به عنوان یک بخش مهم اقتصادی در حال فعالیت هستند . افراد زیادی معتقدند ارزهای دیجیتال با نوسانات بسیار زیادی که دارند برای سرمایه گذاری نا پایدار هستند. در جهت دیگری مشاهده می شود که افرادی که در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کرده اند به سود های قابل قبولی رسیده اند.
به همین دلیل در این مقاله بین فارکس و ارزهای دیجیتال مقایسه ای را انجام می دهیم که می توانید بعد از آن بازار مورد علاقه ی خود را بین این دو بازار ( فارکس یا ارزهای دیجیتال) انتخاب کنید.
معاملات ارزی با ارزهای بین المللی منتشر شده توسط دولت بین المللی ، در 24 ساعت شبانه روز و پنج روز هفته باز است و شامل معاملات غیرمتمرکز و خارج از بورس اصلی است.
بازار فارکس با حجم معاملات روزانه حدود 5 تریلیون دلار ، بزرگترین بازار معاملات در جهان است.این بازار شامل موسسات مالی ، بانکها ، مشاغل و سرمایه گذاران خرده فروشی ها است که همگی ارزهای ملی را به عنوان نوعی تجارت یا مبادله ای برای کسب سود مبادله می کنند.
این بازار از زمان ایجاد استاندارد طلا در قرن نوزدهم و متعاقب آن استقرار دلار ایالات متحده به عنوان ارز فیات جهانی در قرن 20 ظهور کرد. هر چند تا دهه 1970 بود که افزایش سرمایه گذاری نهادی و سهام های مختلف باعث ایجاد نوع سیستمی شد که امروزه شاهد آن هستیم.
سرانجام ، ظهور تجارت اینترنتی در دهه 90 ، فارکس را بیش از هر زمان دیگر قابل دسترسی و خودکار کرده . همین امر باعث شده تا بازار بتواند به اندازه کنونی شکوفا شود. با این حال این شکوفایی در حد مقایسه ی آن با بازار ارز دیجیتال بوده و هنوز این سوال برای سرمایه گذاران وجوددارد که فارکس یا ارزهای دیجیتال راانتخاب کنند.
برخلاف سهام ، که بیشتر در بورس خرید و فروش می شود ، بیشتر بازار فارکس OTC است. این بدان معناست که معامله گران بدون هیچ گونه اختیارات حاکمیتی که ضامن معاملات باشد ، مذاکره و مبادله می کنند. شرایط به توافق رسیده است و معاملات بین طرفین مستقیم یا از طریق کارگزار انجام می شود ، واسطه ای که از طرف مشتری معاملات را تکمیل می کند. این بازار 24 ساعت شبانه روز ، دوشنبه تا جمعه فعالیت می کند ، اگرچه هر روز چهار “جلسه” اصلی وجود دارد که براساس ساعت کاری مناطق مختلف جهانی با هم همپوشانی دارند.
فارکس به عنوان بازاری شناخته می شود که می تواند سریع تغییر کند و نوسان داشته باشد . این دقیقاً همان چیزی است که در چند دهه گذشته معامله گران را به خود جلب کرده است. فقط این نوسان است که فرصت های زیادی برای کسب درآمد فراهم می کند. غالباً ، این نوسانات از اخبار سیاسی و اقتصادی ناشی می شود . زیرا قدرت اقتصاد یک کشور و همچنین روابط بین الملل آن بر ارزش پول آن در برابر دیگران پایه گذاری می شود.
به همین دلیل ، معامله گران فارکس توجه زیادی نه تنها به نمودارها بلکه به مواردی مانند تقویم اقتصادی ، گزارشات تولید ناخالص داخلی و به روزرسانی در مورد هرگونه درگیری در صحنه جهانی دارندد.
بازار ارزهای دیجیتال فوق العاده جوان است . یعنی حدود 11 سال سن دارد و منحصراً با دارایی های دیجیتال سروکار دارد. این بازار 24 ساعته و هفت روز در هفته کار می کند و در حالی که معاملات فرابورس وجود دارد ، بیشتر حجم آن از طریق صرافی ها هدایت می شود.
معاملات ارز رمزنگاری شده در سال 2009 با بیت کوین (BTC) آغاز شد . اگرچه هنوز چند سال هم طول نمی کشد که اولین مبادلات ارز دیجیتال آغاز شده است. با این حال ، به محض باز شدن آنها ، و با ظهور بسیاری از آلت کوین های مختلف ، یک اکوسیستم گسترده از تجارت دارایی های دیجیتال مختلف به سرعت شکوفا شد.
امروزه حجم بازار ارز دیجیتال روزانه حدود 100 میلیارد دلار است که بیشتر آن از طریق صرافی ها صورت می گیرد. این صرافی ها 24/7/365 باز هستند ، با این وجود ، مقررات تجارت در بسیاری از این سیستم عامل ها به دلیل داشتن قوانین و نگرش های مختلف در مورد ارز رمزنگاری شده ، ممکن است بسیار متفاوت باشد.
این بازارها بسیار بی ثبات و قابل دستکاری شناخته شده اند. با این حال ، تقریباً مانند فارکس ، نوسانات از نظر برخی مزیت است. اگرچه قطعاً نوسان ها به دلیل اخبار و کلاهبرداری ها درصنعت است . اما به طور کلی ، بازارهای ارزهای رمزپایه کمتر تحت تأثیر رویدادهای جهانی یا بازارهای مالی سنتی قرار می گیرند. معامله گران کمتر اخبار جهانی را جستجو می کنند و توجه بیشتری به نمودارها و تجزیه و تحلیل فنی دارند.
شباهت های زیادی بین این دو بازار وجود دارد ، از جمله اینکه هر دو با ارز معامله می کنند ، سریع و بی ثبات هستند و هر دو برای فعالیت به فناوری ارتباطات مدرن متکی هستند.
شاید اساسی ترین مقایسه ای که بین این بازارها انجام شده این واقعیت است که هر دو برعکس سایر کالاهای ملموس مبتنی بر ارز هستند. در حالی که همه در واقع دارایی های دیجیتال را به عنوان “ارز” اهدا نمی کنند . این نوع اصلی ابزاری است که بیت کوین و دیگران به دنبال تقلید از آن هستند. به طور مشابه ، هر دو بازار متشکل از کاربران مختلفی از افراد گرفته تا موسسات مالی عظیم است که همگی به طور منظم تجارت می کنند یا تلاش می کنند از نوسانات سود کسب کنند.
یکی دیگر از مهمترین ارتباطات بین بازار فارکس یا ارزهای دیجیتال ، شیوه ای است که رایانه ها و فناوری اینترنت در ایجاد بازارهای آنها نقش دارند. در حالی که فارکس قبل از عصر فناوری اطلاعات ظهور کرده است ، بر هیچ کس پوشیده نیست که به تدریج دیجیتالیزه شده است و امروزه اینترنت روش اصلی اجرای این معاملات است. ارزهای دیجیتال فقط یک قدم جلوتر رفته اند، زیرا فقط در حوزه دیجیتال وجود دارد و در واقع بدون شبکه های رایانه ای به هیچ وجه قابل معامله نیست.
علی رغم شباهت های فراوان بین فارکس یا ارزهای دیجیتال ، تفاوت های اساسی بین این بازارها همچنان پابرجاست. یکی از بزرگترین آنها ماهیت معاملات فرابورس فارکس در مقابل استفاده از صرافی ها و همچنین نحوه فروش این بازارها است . این باعث می شود که فارکس یا ارزهای دیجیتالی متفاوت به فشارهای اقتصادی جهانی پاسخ دهند.
شما احتمالاً قبلاً بسیاری از این اختلافات بین فارکس یا ارزهای دیجیتال را متوجه شده اید. یک مورد اصلی ماهیت مبادلات در مقابل معاملات خارج از بورس (فارکس) است. معاملات فرابورس نقدینگی جهانی را ارائه می دهند ، اما معاملات اغلب باید توسط یک کارگزار انجام شود .
همانطور که قبلا ذکر شد امکان دسترسی به حسابی وجود دارد که دسترسی مستقیم به بازار را داشته باشد ، اما این بسیارمنظم شده است. مراجعه به یک کارگزار برای بسیاری از سرمایه گذاران و معامله گران ساده تر است ، اما کارگزار قصد دارد ضرر و زیان صندوق های سرمایه گذاری خود را کاهش دهد. میزان آن به بسیاری از متغیرها مانند موسسات واقعی درگیر معاملات ، جفت معاملاتی که انتخاب می کنید و شرایط فعلی بازار بستگی خواهد داشت.
بین فارکس یا ارزهای دیجیتال ، ارزهای رمزنگاری شده معمولاً در صرافی ها خریداری می شود. یک صرافی ، دقیقاً مانند یک کارگزار ، به عنوان یک واسطه عمل می کند و کار شما را انجام می دهد. برخلاف کارگزاران ، صرافی به عنوان تنها واحد در خرید و فروش عمل می کند و معمولاً دارای نرخ ثابت (یا ساختار نرخی ثابت ) است که همیشه در معاملات اعمال می شود.
هیچ مذاکره ای برای کاهش یا افزایش قیمت وجود ندارد. . بنابراین ، می تواند از برخی جهات روند کار را برای کاربران ساده کند . اما به این معنی است که فعالیت کاربر تحت نظر یک مرجع مرکزی قرار خواهد گرفت.
ارزهای جهانی نیز همان ارزهای رمزپایه نیستند – واقعیتی که طرفداران هر دو طرف معمولاً سریع به آن اشاره می کنند. ارزهای سنتی (فیات) را می توان به یک دارایی ، ارزهای دیگر یا اصلاً مرتبط دانست ، اما آنها توسط دولت ها و بانک های مرکزی تنظیم می شوند. سیستم های موجود در جهان که تعاملات آنها را تعریف می کنند قدیمی و کاملاً ثابت هستند. ارزش یک ارز جهانی همیشه به چیزهایی وابسته خواهد بود: چه کالاهایی تولید می کنند و ملت هایشان در برابر سایر بازیگران جهانی چگونه عمل می کنند.
با این وجود ارزهای رمزپایه از سابقه ی بسیار اندکی برخوردار هستند. هیچ یک از آنها قبل از کمی بیش از یک دهه پیش وجود نداشته است و هیچ یک از آنها به ملت یا بانک خاصی وابسته نیستند. در حالی که می توان آنها را به دارایی های دیگر متصل کرد ، اکثر آنها اینگونه نیستند و برای به دست آوردن ارزش به ترکیبی از سودمندی خود و باورهای کاربران در مورد این ارزها اتکا می کنند.
شما می توانید با استفاده از نوع سرمایه گذاری خود و خصوصیات بازاری که می خواهید ، بین فارکس یا ارزهای دیجیتال را یکی را انتخاب کنید. البته ممکن است سرمایه گذارانی باشند که فارکس یا ارزهای دیجیتال برای آن ها تفاوتی نداشته باشد. به هر صورت کسب سود از آن نیازمند تجربه و تخصص است.