در دنیای ارز دیجیتال فراز و نشیب های زیادی وجود داشته است. دیجی بایت هم به عنوان یک ارز دیجیتال از این فراز و نشیب ها مستثنی نبوده است.
وجود ارزهای دیجیتال خرید و فروش های غیر حضوری و بین المللی و انتقال پول را راحت تر کرده اما وجود نگرانی هایی از جمله تهاجم های اینترنتی و حمله 51 درصدی که ناشی از در دست گرفتن حساب کاربری نصف کاربرها و امکان تایید تراکنش ها توسط یک نفر است، هم چنین غیر شفاف بودن برخی از ارزها و نگرانی از بازگشت سرمایه و یا کم شدن ارزش ارزهای دیجیتال، ارزهای دیجیتال را در صدر توجهات نگه نداشته است. اگرچه که تاکنون حمله های زیادی به ارزهای دیجیتال انجام شده است اما غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتال امنیت آن را افزایش می دهد.
جرد تیت به همراه تیمش آغاز کننده توسعه دیجی بایت در سال 2013 بود که در سال 2014 کار بلاک چینی آن به اتمام رسید. بلاک مجموعه ای از تراکنش هاست که توسط اعضا تایید شده و به امضای دیجیتال رسیده است و هر بلاک که پر شود به صورت زنجیره ای به بلاک های قبلی متصل می شود و بلاک بعدی برای پر شدن جلو می آید. از آن زمان تاکنون جرد تیت و تیمش در جهت بهبود این ارز تلاش می کنند و در برخی شبکه های اجتماعی فعالیت دارند. به طور کلی نام 5 نفر از اعضای این تیم در شبکه ها آمده است و اطلاعات بیش تری از نام دیگر اعضا در دسترس نیست.
دیجی بایت از جمله ارزهایی است که توسعه دهندگان و دارندگان آن بسیار نسبت به آن خوش بین بوده و بر این عقیده اند که در سال های آتی به دلیل برتری نوع خاص شبکه و رمزنگاری و سرعت عالی که این ارز دیجیتال دارد، در صدر توجهات خواهد بود و از بیت کوین هم جلو خواهد زد. به نظر می رسد که این ارز علی رغم شیوه های بازاریابی و استفاده از ترفندها و شیوه های تبلیغاتی و تلاشی که در سایت خود برای جلب توجه مشتریان انجام داده است در امر جذب سرمایه گزاران خیلی موفق نبوده و این از مهم ترین ضعف های این ارز دیجیتال است.
دیجی بایت را می توان همانند سایر ارزهای دیجیتال از سایت های صرافی مانند شاه کوین خرید. برای این کار نیاز به ثبت نام در سایت و احرازهویت به وسیله آپلود مدارک خود در آن سایت دارید و در نهایت می توانید پول رایج کشور را تبدیل به هر ارز دیجیتالی از جمله دیجی بایت کنید.
دیجی بایت را با علامت اختصاری DGB نمایش می دهیم و 21 میلیارد واحد دیجی بایت وجود دارد که چیزی حدود 1000 برابر بیش تر ازتعداد واحدهای بیت کوین است. تاکنون حدود 9 میلیارد از این مقدار استخراج شده است و استخراج مابقی واحدهای مانده با توجه به تخمینی که زده شده است حدود 17 سال طول می کشد.
سرعت ایجاد بلاک در بیت کوین هر 10 دقیقه است و دارای سختی استخراج است یعنی اجازه ی ایجاد بلاک های خیلی متوالی و در نتیجه استخراج بیت کوین به عنوان پاداش و زود تمام شدن واحدهای بیت کوین در مدت کوتاهی را نمی دهد، اما در دیجی بایت این سختی استخراج بسیار کم است یا می توان گفت وجود ندارد، زیرا در این ارز دیجیتال می توان در هر 15 ثانیه یک بلاک ایجاد شود، سرعت تایید تراکنش ها در دیجی بایت زیاد است و البته وجود واحدهای زیادی از دیجی بایت باعث می شود استخراج همه ی واحدها زمان نسبتا زیادی ببرد.
اما به طور کلی تایید تراکنش ها در بیت کوین به شدت آهسته است ولی تایید تراکنش سریع در دیجی بایت به نحو احسنی این ارز دیجیتال را بهتر کرده است. در بیت کوین کارمزد زیادی برای تایید تراکنش ها از شخص ارسال کننده و دریافت کننده کسر می شود، در حالی که این مساله در دیجی بایت وجود ندارد و کارمزد آن بسیار پایین است. بیت کوین از یک الگوریتم برای استخراج ولی دیجی بایت از 5 الگوریتم برای استخراج استفاده می کند.
توسعه دهندگان این ارز دیجیتال در ابتدا با تغییر کدهای بیت کوین ارز دیجیتالی جدید را به وجود آوردند و سپس رفته رفته آن را بهبود و عملکردش را موثرتر ساختند. این ارزیک فورک از بیت کوین است و مانند بیت کوین از الگوریتم اثبات کار استفاده می کند و البته در بسیاری از کدها با بیت کوین مشابهت دارد.
تفاوت دیگر بیت کوین و دیجی بایت در نوع سهام آن است. یک واحد از بیت کوین مبلغ بالایی را به خود اختصاص می دهد (در زمان نوشتم این مقاله چیزی در حدود 150 میلیون) اما در مورد این ارز دیجیتال اینگونه نیست یعنی یک واحد از دیجی بایت مبلغ کمی معامله می شود (در زمان نوشتن این مقاله یعنی ژولای 2020 قیمت یک واحد آن 478 تومان است).
از دیگر تفاوت های بیت کوین و دیجی بایت وجود سگویت در دیجی بایت است. سگویت کوتاه شده ی لغت Segregated Witness است که segregated به معنی جدا کردن وWitness به معنی تصدیق ها (امضاها) است. با افزایش حجم بلاک ها که در واقع ناشی از جدا کردن تایید ها و امضاها در یک بلاک بود. مکان برای ذخیره تاییدها زیاد شد که این مساله سرعت انجام و تایید تراکنش ها را نسبت به بیت کوین افزایش داده و سبب سرعت بالاتر تایید انتقال های مالی در دیجی بایت شد.
دلیل بالا بودن حجم نهایی یک بلاک این بود که تایید تراکنش ها و امضاها هر دو در داخل یک بلاک قرار می گرفتند اما با سگویت و جدا کردن این دو مورد و فقط قرار دادن تایید ها در یک بلاک در این ارز حجم نهایی یک بلاک زود پر نمی شد و سرعت انتقال و تایید تراکنش افزایش پیدا کرد. در واقع سگویت باعث شد سرعت تایید تراکنش ها و انتقال پول در دیجی بایت بسیار خوب باشد در حالی که این مساله در مورد بیت کوین و سرعت انتقال آن بسیار مشکل ساز است و از جمله نقاط ضعف بیت کوین محسوب می شود.
در برخی بازی های اینترنتی از DGB به عنوان پاداش بازی خوب برای گیمرها استفاده می شد و پاداش بازی را با DGB پرداخت می کردند، به همین دلیل این ارز دیجیتال معروفیت و محبوبیت زیادی به دست آورده است. digi bite gaming در اواخر سال 2015 اتفاق افتاد و تا سال 2017 بیشتر دوام نداشت، زیرا در این سال به دلیل مشکل فنی ایجاد شده از پشتیبانی آن سرباز زده شد، از آن پس اگرچه این مساله می توانست در معروفیت دیجی بایت خیلی موثر باشد اما کنار گذاشته شد.
در سال 2019 جرد تیت صرافی هایی مانند باترون، پولوتیکس و بایننس را به تکنیک های غیر اخلاقی و عدم امینت حریم سرمایه گذاران متهم کرد، پس از آن مدیرعامل این صرافی ها اعلام کردند که دیجی بایت را از لیست معاملات خودشان حذف می کنند. اگرچه دیجی بایت از مهم ترین ارزهای دنیای ارزهای دیجیتال است اما در صرافی بزرگی مانند بایننس وجود ندارد و این مساله در زمره ضربه سختی به ارزش این سهم بود چون یکی از دلایل مهم و مورد تایید بودن یک ارز عرضه ی آن در صرافی های بزرگ دنیاست و متاسفانه این مساله برای دیجی بایت از بین رفت.
دیجی بایت از امنیت بالایی برای اطلاعات و سرمایه کابران برخوردار است. دلیل امنیت آن غیر متمرکز بودن این ارز به خاطر وجود 100 هزار نود در سراسر جهان، وجود 5 الگوریتم استخراج و تنظیمات دشوار و پیشرفته می باشد. این امنیت بالا از جمله نقاط قوت این ارز دیجیتالی محسوب می شود.
یک ارز دیجیتال در طول زمان ممکن است تغییر ارزش داشته باشد که این مساله به عوامل زیادی بستگی دارد، همچون پذیرش در میان کاربران ،توسعه زیرساخت، صرافیهای پذیرنده و چندین عامل دیگر. ممکن است این ارز با افزایش قیمت روبرو شود و در نتیجه سوددهی بالایی را برای سرمایه گذار به همراه داشته باشد و یا ممکن است با کاهش قیمت سبب زیان سرمایه گذار گردد. در مورد این ارز دیجیتال حذف شدن از صرافی های بزرگ باعث وارد شدن ضربه محکمی به آن شد.
دیجی بایت از اوایل تاسیس تا سال 2017 روند صعودی یا نزولی خاصی را در افزایش قیمت نداشت. اما از سال 2017 تغییراتی در حرکت نمودار مشاهده شد. تا اینکه درآپریل 2018 دارای رشد 120 درصدی بود که این پیشرفت خوبی محسوب می شد و هم اکنون نیز در زمان نوشتن این مقاله افزایش قیمت دیجی بایت را می بینیم. شکل زیر نمودار تغییرات ارز دیجیتال دیجی بایت را در گذر زمان را نشان می دهد.
برای استخراج دیجی بایت به یک کیف پول دیجیتال رسمی DGB ، یک نرم افزار تخصصی ماینینگ و یک کامپیوتر ASIC یا GPU نیاز داریم. وجود این موارد برای استخراج این ارز دیجیتال مهم و حیاتی است. اگر با دستگاه های BK-X و یا Giant A900 یا Giant+ A2000، BK-G28 و برخی دیگر از دستگاه ها که در سایت های مشابه بیان شده اند اقدام به استخراج دیجی بایت کنید حدودا بعد از یک سال و نیم تا دو سال بازگشت سرمایه خواهید داشت و این زمان بستگی به نوع دستگاه دارد و البته کمی شانس و شرایط بازار دارد.
البته در برخی دیگر از دستگاه ها هیچ بازگشت سرمایه ای برای شما پیش بینی نشده است و توصیه می شود ازین دستگاه ها برای استخراج استفاده نکنید. اصولا برای خرید دستگاه ماینر حتما و حتما از مارک های معتبر استفاده کرده و با افراد آگاه مشورت کنید. این کار شما را تا حد زیادی از اشتیاه و زیان بعد از آن بازمی دارد.
در مورد آینده ی این ارز یا هر ارز دیجیتال دیگر نمی توان اظهار نظر خاصی انجام داد اما با توجه به مزایا یا معایب یک ارز می توان تا حدی آینده آن را پیش بینی کرد. مثلا در مورد دیجی بایت با توجه به اینکه سرعت و امنیت بالایی دارد و در اذهان این مساله وجود دارد که این ارز در سال های آتی پیشرفت های زیادی را خواهد داشت می توان به آینده ی آن امیدوار بود. از طرفی جدا شدن این ارز از صرافی های مهم، عدم علاقه ماینرها به استخراج آن و در نتیجه نرخ هش پایین و حذف شدن از Gaming آن را تا حد زیادی از مسیرارتقا دور انداخت.