هم اکنون بیت کوین را پادشاه ارزهای دیجیتال می نامند. به هر صورت بیت کوین بیشترین سابقه را بین همه ی ارزهای دیجیتال دارد و اولین ارز دیجیتالی است که توانست با استفاده از بلاک چین تراکنش های خود را کنترل کند. از این رو برای افرادی که به دنبال سرمایه گذاری در بیت کوین هستند یا می خواهند یک بیت کوین تریدر باشند دانستن تاریخچه بیت کوین به شدت مفید خواهد بود. این که بیت کوین چه مسیری را گذرانده است تا به این حجم از ارزش بازار رسیده است می تواند شما را در مورد آینده ی درخشان تر بیت کوین آگاه کند.
مشخصا اولین سوالی که در مورد تاریخچه بیت کوین پرسیده می شود این است که چه کسی بیت کوین را روی کار آورده است؟.افراد بسیار زیادی فکر می کنند شرکت بیت کوین در کار است که با استفاده از یک سری کارمند در حال عرضه ی بیت کوین و مدیریت تراکنش های آن هستند. حقیقت این است که شرکت بیت کوینی وجود ندارد که بیت کوین تولید کند. بلکه یک سری شرکت ها هستند که با تولید دستگاه ها و تجهیزاتی به تولید و عرضه ی بیت کوین که به آن استخراج می گوییم کمک می کنند.
به هر صورت سازنده ی تاریخچه بیت کوین فرد یا گروهی به اسم ساتوشی ناکاموتو است! دلیل این که نمی دانیم این اسم متعلق به گروه یا فرد است این است که در وایت پیپر بیت کوین که مشخصات آن نوشته شده است به صورتی مجهول توضیح داده شده. افراد بسیار زیادی ادعا کرده اند که ساتوشی ناکاموتو هستند. اما هیچکدام مدرک کافی برای اثبات ادعای خود نداشته اند. به همین دلیل با گذشت این ده سال هنوز هم هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو مشخص نشده است.
به نظر می رسد سازنده ی بیت کوین این کار را برای حفظ امنیت خودش انجام داده است. بیت کوین ارزی بود که با ورود خود به جهان باعث شد سیستم های بانکی دولتی تا حدودی بی اعتبار بشوند و تمرکز و مالکیت دارایی های مردم از دست دولت خارج شد. به عنوان مثال دولتی که می توانست تا دیروز با استفاده از بانک های دولتی بداند که فرد x چه مقدار دارایی آزاد دارد و برای آن مالیات تعیین می کرد، امروزه اگر سرمایه ی فرد x در بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال قرار داشته باشد نمی تواند آن را مشاهده کند.
اگر مخترع بیت کوین خود را معرفی می کرد ممکن بود دیگر بیت کوینی وجود نداشته باشد، چه برسد به تارخچه بیت کوین! به این دلیل که دولت از طریق فشار هایی به دنبال تعطیلی این پروژه از طریق تهدید سازنده بود. هر چند امروزه هم فشار هایی که بر بیت کوین از طریق قوانین اعمال می شود کم نیست.
در سال 2007 ساتوشی ناکاموتو شروع به کار روی بیت کوین کرد و به دنبال تولید ارزی بود که به صورت بین المللی فعالیت کند بدون این که روابط و ضوابط سیاسی روی آن تاثیر داشته باشد. در 15 آگوست سال 2008 یک درخواست برای ثبت یک نرم افزار رمز گذاری شده از طرف سه نفر به نام های ولادیمیر اوکسمن، چارلز بری و نیل کین داده شد. آن ها ادعا داشتند که این نرم افزار می تواند به ساختار اقتصادی جهانی ویژگی های جدیدی را اضافه کند. جالب اینجاست که این سه نفر هر گونه ارتباط داشتن با ساتوشی ناکاموتو را رد می کنند.
در 18 آگوست 2008 روز بزرگ بیت کوین شروع شد. ارزهای دیجیتال روندی مشابه با همان چیزی که در سهام بورسی اتفاق می افتد را طی می کنند. به این معنی که در ابتدای ورود به بازار پیش فروشی از آن ها انجام می شود که در بازار بورس ایران به آن عرضه اولیه و در بازار ارز دیجیتال به آن ICO گفته می شود. در این روز سایت Bitcoin.org افتتاح شد و افراد می توانستند از طریق آن بیت کوین ها را به نوعی پیش خرید کنند! جالب اینجا بود که افراد بدون داشتن هویت این کار را انجام می دادند. یعنی هیچ نیازی نبود که از اطلاعات واقعی خود استفاده کنید.
در 9 نوامبر 2008 بیت کوین در سایتی معرفی شد که برای اپلیکیشن های متن باز طراحی شده بود. متن باز بودن یک اپلیکیشن به این معنا است که همه می توانند در آن تغییراتی را ایجاد کنند و بهبود ببخشند. البته قرار نیست هر کس از هر کجا که رسید پلتفرم را تغییر دهد! هر تغییری در شبکه فقط در صورتی اعمال می شود که اکثریت کاربران به آن رای داده باشند. سایتی که بیت کوین در این تاریخ معرفی شد SourceForge بود.
در ژانویه ی 2009 اولین تراکنش در بلوک اطلاعاتی شماره ی 170 بلاک چین بیت کوین انجام شد. این تاریخ را به عنوان تاریخ شروع به کار بیت کوین در نظر می گیریم چون به صورت عملی راه اندازی شده است. هر یک از ارزهای دیجیتال هم در تاریخ اولین تراکنش خود شناخته می شوند.
در 5 اکتبر 2009 New Liberty Standard قیمت بیت کوین را تعیین می کند هر یک دلار را معادل با 1.309.03 اعلام کرد. در ست است! قیمت بیت کوین زمانی کمتر از یک دلار بوده. اما در آن زمان نمی توانستید کسی را قانع کنید که با استفاده از بیت کوین می تواند سرمایه گذاری بسیار پر سودی ررا در ده سال آینده داشته باشد. بیشتر افراد معتقد بودند ارزی که را که نمی توان دید چرا باید خریداری کرد؟ به همین دلیل افراد بسیار کمی اقدام به خرید بیت کوین کردند. در حال حاضر هم که قیمت بیت کوین 10500 دلار است همه ی افرادی که بیت کوین خریداری کردند سود زیادی به جیب زدند!
در تاریخ 18 فوریه ی سال 2010 درخواستی که مبنی بر ثبت اختراع توسط سه نفر که در بالا ذکر شده بود تایید شد و بیت کوین به طور رسمی به عنوان یک تولید جدید از تکنولوژی های نو وارد بازار شد. از این بع بعد روند صعودی بیت کوین شروع شد تا جایی که امروزه قیمت آن به 10500 دلار رسید و پیشبینی های هر روزه بر این است که این قیمت در ماه های آینده افزایش هم پیدا خواهد کرد.
22می 2010 یکی از معروفترین تراکنش هایی که در شبکه ی بیت کوین انجام شد در بلاک چین به ثبت رسید. این تراکنش مربوط به خرید یک پیتزا با پرداخت 10 هزار واحد بیت کوین بود. در آن زمان قیمت بیت کوین به حدی پایین بود که این 10 هزار واحد بیت کوین معادل با 25 دلار بود. اما اگر 10 هزار واحد بیت کوین را تبدیل به دلار کنید متوجه می شوید که چه مبلغ زیادی برای یک پیتزار پرداخت شده است. احتمالا این پیتزا گران ترین پیتزای تاریخ بوده است!
در 17 ژولای 2010 مک کالب اولین صرافی را به نام MtGox تاسیس کرد که در آن واحد های بیت کوین به فر وش می رسید. در آن زمان تنها صرافی ای که ارز دیجیتال را خرید و فروش می کرد همین صرافی بود. با توجه به این که حجم استفاده از بیت کوین در آن زمان اصلا بالا نبود مشخصا سودی که این صرافی دریافت می کرد بسیار کم بود و قابل مقایسه با سودی که در حال حاضر از خرید و فروش ارزهای دیجیتال به دست می آورد نیست.
کم کم استخراج بیت کوین هم شروع شد و افراد بسیاری در حال تلاش بودند که بیت کوین ها را از دل بلاک چین خارج کنند. این موضوع می توانست به شدت روی قیمت بیت کوین تاثیر بگذارد. تا آن زمان مقدار مشخصی از بیت کوین ها وجود داشت و هنوز فرایند استخراج بیت کوین به صورت جدی انجام نمی شد. این باعث می شد که سیستم عرضه ی مناسبی وجود نداشته باشد و فقط تقاضا ها در حال افزایش یافتن بود. این کاملا منتهی به افزایش قیمت بیت کوین می شد. اما از یک زمانی به بعد دیگر بیت کوین جدید وجود نداشت تا متقاضیان جدید بتوانند از آن استفاده کنند.
به همین دلیل افرادی که در آن زمان رایانه داشتند با این که رایانه سیستم های بسیار ساده ای بودند می توانستند بیت کوین استخراج کنند و آن ها را به صرافی MtGox بفروشند. به تدریج افراد متوجه شدند که استخراج بیت کوین می تواند سود فراوانی داشته باشد و مانند کار کردن در یک معدن آن هم نه به صورت فیزیکی ، بلکه با استفاده از یک رایانه است.
به همین دلیل افراد روز به روز سعی می کردند که رایانه هایی با قدرت های پردازشی بالا به کار بگیرند تا میزان استخراج آن ها بیشتر شود. به تدریج با این کار سختی استخراج شبکه افزوده شد و به همین دلیل رایانه ها جوابگو نبودند. شرکت هایی مانند Bitmain شروع به تولید تراشه هایی کردند که در دستگاه های محاسباتی بزرگ گذاشته می شود و نرخ هش این دستگاه ها برای استخراج بیت کوین به شدت بالا بود. چیزی که تحت عنوان ماینر امروزی می شناسیم و در تاریخچه بیت کوین همیشه در حال پیشرفت سخت افزاری بوده است.
بیت کوین بعد از این که در سال 2009 اولین تراکنش خود را انجام داد به شهرت نسبی رسید. تاریخچه بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاران آن مهم است چون می توانند مسیر آینده را با استفاده از آن تشخیص دهند. البته به طور کلی تاریخچه بیت کوین را می توان تاریخچه همه ی ارزهای دیجیتال به شمار آورد.