ورود کرونا به کشورهای مختلف جهان اقتصاد ان ها را به شدت تحت تاثیر قرار داد. حتی قبل از اینکه بیماری کرونا به یک اپیدمی در سطح جهان تبدیل شود و تمام جهان را فرا بگیرد، فقط با پخش شدن خبر وجود چنین ویروسی در چین بخش مهمی از اقتصاد جهان تحت تاثیر قرار گرفت. این تاثیر را به راحتی در بازار های بورس و طلا می توان مشاهده کرد و حتی بازار های بورس و سهام بزرگی مانند وال استریت هم تحت تاثیر قرار گرفتند. در این مقاله قصد داریم تاثیرات ظهور ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی و ارزهای دیجیتال را بررسی کنیم.
تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال و همچنین ارزهای غیر دیجیتال حتی طلا و بازار های بورس هم به شدت دیده شده. سرمایه ی بسیاری از افراد طی این دوره کاهش بسیار زیادی داشته است در حالیکه بازار های اینترنتی مانند آمازون و ای بی با توجه به اینکه مردم برای حفظ سلامتی خود نمی خواهند به صورت حضوری خرید کنند بسیار پر رونق شده اند.
تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال و سایر بازار ها را می توان ناشی از مسائل سیاسی ای که بین کشور ها به وجود آمده داسنت. برای مثال دولت آمریکا مدام در حال اتهام زنی به دولت چین و طرح این ادعا بود که چین ویروس کرونا را ساخته و در سطح جهان پخش کرده است. چنین ادعا هایی روابط بین کشور ها را تخریب می کند و این روابط سیاسی بر اعتماد مردم به ارزهای دیجیتال و قیمت آن ها تاثیرات زیادی می گذارد.
این سوال در واقع از دو بخش تشکیل شده است. یکی اینکه تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال از چه طریقی انجام می گیرد. اینکه چطور امکان دارد ویروس کرونا بر ساز و کار ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد. دوم اینکه این تاثیر به چه صورتی انجام می شود؟ آیا این تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال مثبت است یا منفی؟
در مورد سوال اول: وقتی صحبت از یک اپیدمی جهانی می شود (اپیدمی یعنی فراگیری یک بیماری به صورت جهانی) با شرایط بسییار خاصی رو به رو هستیم. این وضعیت وضعیتی نیست که به صورت مکرر در جهان تکرار شود. چنین اپیدمی هایی هر یک قرن فقط یک بار اتفاق می افتند بنابراین باید تاثیرات بسزایی در همه ی ابعاد اقتصادی اجتماعی سیاسی و… داشته باشند.
تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال را می توان از طریق تغییرات میزان اعتماد عمومی کاربران به ارزهای دیجیتال بررسی کرد. اما مگر اعتماد کاربران به یک اررز دیجیتال در صورت ظهور یک اپیدمی تغییر می کند؟ پاسخ این است که منظور ما از تغییر اعتماد تغییر میزان استفاده و تراکنش ها در این شبکه است.
طبیعی است که با وضعیتی که ویروس کرونا به وجود آورده بازار خایی که به صورت حضوری باید به آن ها مراجعه شود نمی توانند فروش زیادی داشته بشاند. به دلیل ایینکه مردم بسیاری از کشور ها در قرنطینه به سر می برند می توان گفت مراجعه به بازار های حضوری تا حدود زیادی کاهش یافته است. در چنین شرایطی مردم کالاهای مورد نیاز خود را از طریق فضای مجازی و اینترنت خریداری می کنند.
بنابراین با شدید تر شدن همه گیری کرونا می توان گفت تعداد خرید ها و تراکنش های اینترنتی در باززار های جهانی بسیار بیشتر می شود. حالا فرض کنید در کشوری هستید که نمی توانید از طریق سیستم بانکی ملی خود اقدام به پرداخت در این بازار ها کنید. مثلا در کشور ایران با فرض اینکه فردی از بازار های اینترنتی کالایی را خریداری کند نمی تواند از طریق روش های بانکی داخلی اقدام به پرداخت هزینه ی مورد نظر کند. به همین دلیل تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال و سیستم های پرداخت جهانی را می توان در این بازه های زمانی مشاهده کرد.
ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم توانسته اند روش های پرداختی جهانی و بسیار سریعی را برای کاربران خود ایجاد کنند. این روش های پرداختی علاوه بر اینکه در دسترس هر فردی در هر کجای دنیا قرار گرفته ، تراکنش ها را به سادگی ارسال یک ایمیل انجام می دهد.
بدیهی است بازار های جهانی ای مانند آمازون سعی می کنند از این روش های پرداختی آسان استفاده کنند تا مشتریان بتوانند با امکانات بهتر و راحت تری پرداخت های خود را انجام دهند. این باعث می شود استفاده از ارزهای دیجیتال بیشتر شود و به مرور زمان ارزش این ارزها افزایش یابد. این واضح ترین تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال است که می توان در شرایطط فعلی مشاهده کرد.
تا اینجا به این موضوع پرداختیم که تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال از طرف بازار های جهانی به خوبی مشهود است و استفاده از این ارزها به عنوان یک روش پرداختی مناسب افزایش یافته است. اما در مورد سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می توان چه تصمیمی گرفت؟
همانطور که می دانید بازار های سهام بزرگی مانند وال استریت هم شاهد افت های فراوانی در دوره ی ظهور کرونا بودند. بازار های بورس جهانی به غیر از سهام شرکت هایی که مربوط به کالا های بهداشتی بود به شدت افت کرد و سرمایه گذاران بورسی در سطج جهان ضرر های زیادی را متحمل شدند.
درست است که ارز دیجیتالی مانند بیت کوین هم یک سری افت ها را در این مدت از خود نشان داده اما می توان گفت این افت موقتی است و با توجه به پیش بینی های محققین CRR به زودی ارزش بیت کوین افزایش چشمگیری خواهد داشت. اما به صورت کلی می توان بازار ارزهای دییجیتال را از ابتدای ظهور ویروس کرونا به عنوان یک بازار صعودی معرفی کرد.
بنابراین سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال در این مدت توانستند سود های زیادی را داشته باشند. چون به همان دلایلی که گفته شد تقاضای ارز های دیجیتال برای استفاده از یک روش پرداختی سریع و جهانی افزایش یافته است و به همین دلیل می توان شاهد افزایش قیمت آن ها بود.
در این شرایط افرادی که دارایی های خود را به صورت نقدی نگه داشته بودند به مقار بسیار زیادی متوجه آسیب های مالی شدند چون ارزش دارایی شان به شدت کاهش یافت. حتی طلا که به عنوان یک پناهگاه امن برای سرمایه گذاران محسوب می شد دچار افت 10 درصدی قیمت شد.
البته این افت ها را در قیمت جهانی دلار بررسی می کنیم. اگر بخواهیم در بحث ریال ایران این قیمت ها را بررسی کنیم ممکن است کسی سوال کند قیمت طلا که افزایش یافته است! اما منظور ما قیمت جهانی طلاست. در ایران هم درست است که قیمت طلا و حتی ارزش بازار های بورسی تا حدودی افزایش یافته است. اما دلار تقریبا دو برابر قیمت اولیه اش عرضه می شود و این نشان از یک افت بزرگ در اقتصاد ایران است.
ارزهای دیجیتال با ورود خودشان به دنیای اقتصاد ضرر های زیادی را به دولت ها وارد کردند. علاوه بر اینکه بسیاری از دولت ها دیگر دارایی های آزاد مردم را در بانک های دولتی در اختیار ندارند، ارزهای دیجیتال راه بسیار مناسبی را برای فرار مالیاتی به وجود آورده. دیگر دولت نمی تواند حساب همه ی افراد را به طور دقیق بررسی کند و مطابق با آن مالیات بگیرد.
با وجود چنین شرایطی دولت ها در سراسر دنیا تصمیم بر این گرفتند اقدام به حذف این ارزهای دیجیتال کنند. به همین دلیل بار ها شاهد مخالفت دولت های مختلف حتی دولت های بزرگی مانند امریکا با ارزهای دیجیتال بودیم. پخش شدن خبر این که دولت ها قصد دارند خرید و فروش این ارزها را ممنوع کنند باعث کاهش قیمت ارزهای دیجیتال می شد. اما با ظهور کرونا شرایط فرق کرده است.
همانطور که گفته شد با ظهور کرونا همه ی مردم به دنبال یک روش پرداخت سریع و جهانی بودند. اغلب بانک های دولتی نمی توانستند چنین خدماتی را ارائه کنند چون پرداخت جهانی باید یک سیستم غیرمتمرکز داشته باشد که در صورتی که بانکی دولتی باشد نمی تواند به راحتی چنین سیستمی را فراهم کند.
دولت ها هم از طرفی برای کنترل بیماری کرونا به این روش های پرداختی نیاز بسیار زیادی پیدا کردند و چون خودشان نمی توانستند چنین روش پرداختی ای را ایجاد کنند تصمیم به حمایت از ارزهای دیجیتال گرفتند. اکنون ارز های دیجیتال را می توان به صورت آزادانه در سراسر دنیا استفاده کرد و پیش بینی می شود دولت های زیادی از این به بعد سعی داشته باشند که به گسترش ارزهای دیجیتال کمک کنند. چون گسترش این ارز ها باعث می شود مردم معاملات حضوری کمتری داشته باشند و کنترل بیماری کرونا هم راحت تر شود.
ارزهای دیجیتال بزرگی مانند بیت کوین و اتریوم و ریپل را می توان به عنوان ارزهای دیجیتالی شناخت که کاربران در ابتدای ورود به این دنیای بزرگ فقط آن ها را می شناسند. درست است که با ظهور ویروس کرونا مقدار استفاده از این ارزهای بزرگ هم بیشتر شد اما آگاهی عمومی کاربران نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر مانند کاردانو و استیم هم افزایش یافت.
این مسئله باعث شد افراد زیادی که حتی بیت کوین داشتند با شناختن این ارزهای کم دردسر و کوچک ارزهای خود را تبدیل کنند که به نوبه ی خود باعث ایجاد افت کوچکی در ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم شد. بنابراین تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال بزرگ نوعی تاثیر منفی است که طبق توضیحات این تاثیرات زود گذر است و به زودی شاهد رشد این ارزها خواهیم بود.
به طور خلاصه تاثیر کرونا بر ارزهای دیجیتال را می توان تاثیر مثبت دانست. چون استفاده از بازار های اینترنتی جهانی و به دنبال آن نیاز به استفاده از یک روش پرداختی امن جهانی باعث می شود کاربران را به سمت ارز دیجیتال سوق دهد. پس اگر می توانید تا دیر نشده در این ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید تا در آینده شاهد افزایش سرمایه ی خود باشید.
برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال باید در یک صرافی معتبر آنلاین داخلی مراجعه کنید. صرافی شاه کوین یکی از معتبر ترین صرافی هایی است که می توانید سفارشات ارز دیجیتال خود را در آن وارد کنید و در مدت زمان کوتاهی ارز دیجیتال مورد نظر خود را دریافت کنید.