کمتر کسی پیدا می شود که تا کنون نام بیت کوین را نشنیده باشد. بسیاری از افراد هم اکنون قصد دارند که به بازار ارز دیجیتال وارد شوند. وارد شدن به بازار ارز دیجیتال بدون این که بنیانگذار بیت کوین و ماهیت رمز نگاری شده ی بیت کوین را بشناسید مانند این است که بخواهید پرورش زنبور داشته باشید و هیچ شناختی از زنبور ها نداشته باشید! بیت کوین به علت این که پادشاه ارزهای دیجیتال است باید مورد توجه افرادی باشد که می خواهند به این بازار واردشوند. چون این ارز دیجیتال اولین ارزی بوده که به این بازار وارد شده و بقیه ی ارزها هم یک سری ویژگی ها را از آن به ارث برده اند.
ممکن است با خودتان فکر کنید که شناختن بنیانگذار بیت کوین سودی ندارد. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که استفاده از بیت کوین و شناخت روند تراکنش های آن بسیار مرتبط با بنیانگذار آن است. در واقع از این جهت اهمیت دارد که اگر اطلاعاتی در مورد بنیانگذار بیت کوین می داشتید متوجه می شدید که این بیت کوین یک ارز غیر متمرکز است. اگر از جملات بالا چیزی متوجه نشدید نگران نباشید! در ادامه ی مقاله جزء به جزء آن را برای شما توضیح می دهیم.
اگر چه باور این موضوع کمی سخت است! اما باید بدانید که بنیانگذار بیت کوین هنوز شناخته نشده است. بنیانگذار بیت کوین خود را به نام ساتوشی ناکاموتو معرفی کرده است در حالی که افرادی که با این اسم در جهان وجود دارند ادعایی مبنی بر این که بنیانگذار بیت کوین هستند ندارند. اما به هر صورت افراد زیادی تلاش کردند که این شخص را بشناسند. اما حتی نمی دانند که ساتوشی ناکاموتو نام یک شخص است یا گروه!
این که این اسم از بنیانگذار بیت کوین از کجا آمده است به وایت پیپر بیت کوین بر می گردد. وایت پیپر در واقع یک دستور العمل است که در مورد یک ارز دیجیتال در ابتدای عرضه ی آن منتظر می شود. در ابتدای ورود بیت کوین به عرصه ی جهانی افراد نمی دانستند که این ارزها چگونه کار می کنند و چگونه می توان ان ها را به دست آورد . علاوه بر این بسیاری از افراد نمی دانستند که چگونه باید با این ارزهای دیجیتالی تراکنش انجام دهند. بنابراین واجب بود که بنیانگذار بیت کوین راهنمایی ها و اطلاعاتی را در مورد این ارز در اختیار کاربران قرار دهد. این اطلاعات در وایت پیپر نوشته شده است.
نام ساتوشی ناکاموتو هم در واقع از همین وایت پیپر برداشته شده است وگرنه کسی نمی دانست که بنیانگذار بیت کوین حتی چه نامی دارد! به هر صورت بررسی های انجام شده نشان می دهد که استفاده از این ارزهای دیجیتال می تواند در تراکنش ها مخصوصا در سطح بین المللی به شما کمک کند.
1-حملات دولتی:
جالب است بدانید که به گزارش Cointelegraph دولت ها با ورود بیت کوین به بازار جهانی مخالف بودند و در ابتدا مقاومت های زیادی داشتند! اما حالا که می بینند می توان با استفاده از این ارز دیجیتال تا چه اندازه راحت تراکنش ها را انجام داد از این ارز و سایر ارزهای دیجیتال استفاده می کنند. این که بنیانگذار بیت کوین شخصیت خود را مجهول گذاشته است می تواند به دلیل همین موضوع باشد. مطمئنا فردی که بخواهد چنین ارزی را پایه گذاری کند و افراد بسیار زیادی در دنیا را از کنترل اقتصادی دولت ها خارج کند ممکن است تحت تهدید مراجع قضاییی دولتی قررار بگیرد.
این موضوع حتی در کشور های پیشرفته ی جهان هم صادق است. بنابراین در افتادن با دولت کار بنیانگذار بیت کوین نبود و این موضوع می تواند نشانه ای باشد برای این که ساتوشی ناکاموتو همچنان مجهول باشد!
2-حملات شخصی:
فردی که بنیانگذار بیت کوین است می تواند به شدت مورد تهدیدات مختلف قرار بگیرد. همانطور که فردی که ثروت های زیادی دارد توسط افراد مختلفی به روش مختلف تهدید می شود. اگر بنیانگذار بیت کوین خود را معرفی می کرد، ممکن بود افراد زیادی به او سر بزنند و با اجبار بخواهند که تغییراتی در بلاک چین بیت کوین ایجاد کنند که به نفع آن ها باشد. اما با این کار ، یعنی مخفی بودن ساتوشی ناکاموتو، همه چیز امن و امان پیش می رود!
خودتان می توانید تصور کنید که اگر یک موسس شرکت بزرگ و درآمد زا بودید، چه خطراتی شما را تهدید می کرد.
در صورتی که بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال متمرکز ارائه می شد، ممکن بود هیچوقت تا این حد طرفدار پیدا نکند. غیر متمرکز بودن بیت کوین باعث شده است که به شدت طرافدار پیدا کند. بسیاری از افلراد هنوز در معنای متمرکز و غیر متمرکز نتوانستند تمایزی قائل شوند. اما به شما این موضوع را توضیح می دهیم.
یک شرکت را تصور کنید. شرکت ها معمولا یک سری سلسله مراتب دارند که به صورت یک هرم از بالا به گایین قرار می گرد. علاوه بر این نقش های بسیار زیادی وجود دارد که در این شرکت به عهده گرفته می شود. به عنوان مثال مدیر عامل، سر کارگر، مدیر تامین و تولید و… همگی در یک شرکت فعالیت می کنند. حالا تصور کنید که فردی که مدیر کل یک شرکت است چه اختیارات زیادی دارد. این فرد می تواند یکی از افراد رابه راحتی اخراج کند بدون این که دلیلی داشته باشد.
حتی می تواند یک سری از افراد را برای شرکت خود انتخاب کند و یک سری از افراد دیگر را ببه هیچ عنوان به شرکت خود راه ندهد. تا ده سال گیش بیشتر شرکت های جهان به همین شکل بودند. یعنی افراد با توجه به این انتخاب نمی شدند که چه استعداد هایی دارند. بلکه با توجه به این انتخاب می شدند که چه روابطی را ایجاد می کردند(البته در ایران هنوز هم همین روابط است که کار را راه می اندازد!)
اما در زمینه ی بیت کوین این موضوع به شدت متفاوت است. ساختار بیت کوین به هیچ عنوان شبیه به یک شرکت نیست که بالا دست و پایین دست داشته باشد. همه ی افرادی که در بیت کوین فعالیت می کنند با شرکات با هم دیگر در حال رشد دادن و توسعه ی بیت کوین هستند. تفاوتی ندارد که در این شبکه نقش تراکنش کننده را داشته باشید یا استخراج کننده! در هر صورت شما در حال پیشبردن برخی از اهداف این شرکت هستید.
بنابراین در مورد بیت کوین، هیچ شخصی وجود ندارد که بگوید من نمی خواهم فلان فرد وارد پلتفرم بیت کوین شود. یا این که فردی بگوید فقط فلان فرد باید وارد این شبکه شود. هر کسی از هر جای دنیا می تواند بیت کوین خریداری کند و آن را در بازار های بین المللی یا داخلی کشور خود بفروشد. تنها زمینه ای که تفاوت ممکن است دیده شود در استخراج این ارز است. آن هم به این دلیل که دولت هایی که در برخی از کشور ها وجود دارند به دلیل مصرف برق بالایی که ماینر ها دارند، استفاده از این دستگاه ها را ممنوع کرده اند. مگر تحت یک سری شرایط خاص!
فردی که در قاره ی افریقا قرار دارد می تواند به همان اندازه بیت کوین بخرد و بفروشد که فردی در قاره اروپا می تواند! بنابراین باید به این موضوع توجه داشته باشید که در بیت کوین همه برابر هستند!
تا این جا متوجه شدیم که معرفی نشدن بنیانگذار بیت کوین به عنوان یک شخص حقیقی باعث شده است که این ارز جهش بسیار بهتری به سمت غیر متمرکز بودن داشته باشد. این غیر متمرکز بودن شامل جدایی از دولت ها هم می شود.
هر فردی که تا به حال در بانک ها سرمایه گذاری کرده است، دارایی های خود را تحت نظارت دولت قرار داده. در بسیاری از دولت ها مالیات و تسهیلات مختلف بر اساس دارایی هایی که یک فرد دارد مشخص می شود. اما در زمینه ی ارزهای دیجیتال هیچ دولتی نمی تواند بفهمد که شما چقدر ارز دیجیتال داشته اید. تا زمانی که هیچ عمل غیر قانونی ای را با ارزهای دیجیتال خود انجام نداده اید، دولت نمی تواند از دارایی های دیجیتال شما مطلع شود.
بر همین اساس بسیاری از افرادی که در زمینه ی ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند می خواهند که دارایی های خود را از دسترس دولت دور کنند تا بتوانند بدون مالیات دادن، سرمایه های خود را افزایش دهند. گرچه این موضوع می تواند نوعی فرار مالیاتی محسوب شود. اما از این نوع فرار هایی است که به صورت قانونی انجام می شود!
بنیانگذار بیت کوین در سال 2008 بیت کوین را به طور تدرجی به افراد معرفی کرد و این کار را از طریق یک شبکه اینترنتی انجام داد. درست است که در ابتدای کار که قیمت بیت کوین زیر یک دلار بود افراد بسیار کمی بودند که می توانستند به این ارز اعتماد کنند. اما به هر صورت استفاده از این ارز دیجیتال به مرور زمان گسترش پیدا کرده و اکنون شاهد این هستیم که با قیمت های بالای 40000 دلار در حال معامله است. همه ی این افزایش ها را مدیون بنیانگذار بیت کوین و روش های ویژه ی او برای هدایت این ارز دیجیتال هستیم.
برای خرید ارز های دیجیتال می توانید به صرافی شاه کوین مراجعه کنید.