سالهاست که ارزهای دیجیتالی در بازاری به همین نام فعالیت دارند. افراد زیادی در این مدت از روش های مختلف کسب درآمد از این طریق را داشته اند. به همین دلیل آشنایی شما با این پدیده می تواند به شدت مفید باشد. اگر علاقه مند به استفاده از تکنولوژی های جدید هستید و می خواهید بدانید که با استفاده از چه روشی می توانید این کار را انجام دهید، ارزهای دیجیتال می توانن به شدت به شما کمک کنند. در این مقاله به این که ارز دیجیتال یعنی چه؟ فرایند های آن به چه صورت است؟ و ویژگی های آن می پردازیم.
اگر دقت کرده باشید در دو دهه ی اخیر پیشرفت تکنولوژی هایی که اطراف شما بوده بسیار بیشتر شده است. به عنوان مثال گوشی های هوشمند همین ده سال پیش به طور گسترده وارد بازار شدند. بنابراین بیشترین استفاده های ما از وسایل و ابزار به صورت دیجیتالی شده است. به این فرایند دیجیتالیزه شدن می گویند.
زمان آن فرا رسیده بود که برای ارزها هم یک سری دیجیتالیزه صورت بگیرد. افراد زیادی به صورت روزانه در حال انتقال دادن مبالغ مختلف بودند. یکی از مشکلاتی که وجود داشت این بود که برای هر مبلغی باید به بانک مراجعه می کردند و بعد از امضا کردن چندین کاغذ مختلف وجه منتقل می شد.
این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که بانک ها اقدام به ارائه ی خدمات بانکی به صورت الکترونیک کردند. در حال حاضر هم اغلب ایرانیان و همچنین مردم دیگر کشور ها در حال استفاده از خدمات پرداخت الکترونیک هستند. به عنوان مثال این که شما از خودپرداز استفاده می کنید یا این که با استفاده از نرم افزار های گوشی هوشمند خود اقدام به انتاقل مبالغ مختلف می کنید همه و همه در حوزه ی بانکداری الکترونیکی قرار می گیرند. اما یک مشکل دیگر هم بعد از مدتی پیدا شد که با استفاده از خدمات الکترونیکی قابل حل نبود!
مشکل اینجا بود که با توسعه یافتن مرزها و تقریبا برداشته شدن مرزها ، ارتباطات اقتصادی بین شرکت های بزرگ و کارکنان آن ها در سراسر دنیا و یا صادرات و واردات ، نیاز به این داشتند که پرداخت ها بتواند به صورت بین المللی انجام شود. این کار بسیار سخت بود و هنوز به صورت سریع امکاناتی فراهم شده نداشت. به همین دلیل بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال وارد جهان شد. به همین دلیل بعد از ورود بیت کوین این سوال برای بیشتر افراد به وجود آمد که ارز دیجیتال یعنی چه؟
با استفاده از بیت کوین وسایر ارزهای دیجیتال می توانید مرزهای اقتصادی را بشکافید و پرداخت بین المللی خود را برای هر کسی که می خواهید در هر نقطه ی جغرافیایی انجام دهید. دقت داشته باشید که قبل از ارزهای دیجیتال هم این امکان وجود داشت. یک سری از شرکت ها مانند پی پال این تراکنش های بین المللی را انجام می دادند. اما به دو دلیل دیگر منسوخ شده و کمتر مورد استفاده قرار می گیرند:
1-غیر متمرکز بودن:
ارزهای دیجیتال غیر متمرکز هستند. به این معنی که هیچ شرکت خاصی آن ها را کنترل نمی کنند و فرایند عرضه ی آن ها توسط گروهی خاص کنترل نمی شود. ارزی مانند دلار را در نظر بگیرید. این ارز توسط دولت آمریکا توزیع می شود. این نشان می دهد که هر زمان که بخواهد می تواند چاپ اسکناس های دلاری را متوقف کند و قیمت جهانی آن را تغییر دهد. اما در مورد ارز دیجیتال عرضه از ابتدا مشخص است و طی یک الگوریتم خاص پیش می رود. دولت ها هم نمی توانند این عرضه را کنترل کنند!
2-تراکنش بین المللی:
در این مورد به طور کامل توضیح دادیم.
3-کارمزد پایین:
کارمزد ها برای افرادی که در طول روز تراکنش های زیادی انجام می دهند بسیار مهم هستند. به همین دلیل ارزهای دیجیتال به سمت کارمزد صفر حرکت می کنند. به این معنی که ارزهای دیجیتال جدید که وارد بازار ارز دیجیتال می شوند در حال ارائه کردن تراکنش ها بدون این که کارمزدی دریافت کنند هستند. اما دقت داشته باشید که در حال حاضر برای ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین کارمزدی در نظر گرفته شده است که بر اساس زمانی که در حال تراکنش هستید و سرعتی که می خواهید متغیر است.
4-امنیت بالا:
در سیستم های بانکی اختلالات زیادی وجود دارد و با استفاده از روش های مختلفی می توان فیشینگ انجام داد. در نهایت این سیستم امنیت خود را از دست داده است. به همین دلیل ارزهای دیجیتال با استفاده از فناوری های روز توانسته اند سیستم اطلاعاتی قدرتمند و امنی را به نام بلاک چین طراحی کنند. این سیستم می تواند تمامی اطلاعات مربوط به کاربران و تراکنش های آن ها را نگهداری کند و بدون این که هکری بتواند در آن نفوذ کند مانند یک دفتر کل توزیع شده ی جهانی عمل می کند.
5-سرمایه گذاری با بازگشت بالا:
به نظر شما سرمایه گذاری با بازگشت بالا در ارز دیجیتال یعنی چه؟ بیشتر افراد فکر می کنند که منظور این است که با گذاشتن دارایی های خود در ارزهای دیجیتال در آینده بدون این که تغییری در “ارزش ” دارایی شما ایجاد شده باشد می توانید آن را دریافت کنید. برای ایرانیان دلار چنین حکمی را دارد. برای این که افراد بتوانند ارزش دارایی های خود را حفظ کنند از دلار استفاده می کنند تا با تورم و افزایش قیمت ها، بتوانند همان کالاهای اولیه را خریداری کنند.
اما جالب است بدانید که در ارزهای دیجیتال علاوه بر این که ارزش دارایی های شما حفظ می شود، می توانید به راحتی افزایش سرمایه ی خود را هم مشاهده کنید. به عنوان مثال بیت کوین در ابتدای کار که معرفی شد قیمتی کمتر از یک دلار داشت. اما در حال حاضر قیمت آن به 18000 دلار رسیده است و این نشان می دهد که می تواند به قیمت های بیشتر از این هم ارتقا پیدا کند. بنابراین سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال می تواند سود دهی بالایی در بلندمدت داشته باشد.
1-بیت کوین
بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال شناخته شده است و می توان از آن به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال یاد کرد. این ارز دیجیتال در ابتدا نتوانست کاربران زیادی را به خود جذب کند. اما به مرور زمان علاوه بر این که فرایند های خود مانند استخراج را افزایش داد، توانست افراد بیشتری را برای سرمایه گذاری جذب کند. بنابراین شما با یک ارز دیجیتال معمولی طرف نیستید و می توانید از ان در زمینه های مختلفی استفاده کنید.
2-اتریوم
این ارز دیجیتال یک ارز دیجیتال پلتفرمی است. پلتفرمی بودن یک ارز دیجیتال یعنی چه؟ به این معنی است که این ارز دیجیتال در بستری آماده شده است که می تواند در ان برنامه های غیر متمرکزی را گسترش داد و روش های پرداختی آن را از طریق اتریوم اعمال کرد. به عنوان مثال شما برنامه نویسی یک نرم افزار را انجام می دهید و برای این که سیستم پرداختی راحت تر باشد از اتریوم استفاده می کنید.
3-ریپل
ریپل ارزی شرکتی است. شرکتی بودن یک ارز دیجیتال یعنی چه؟ به این معنی است که شرکت های مختلفی در حال تراکنش با این ارز دیجیتال هستند. همانطور که می دانید یکی از مهمترین مشخصه های اعتبار یک ارز، کالا یا خدمات این است که شرکت های بزرگ از آن استفاده می کنند یا نه؟
تا اینجا متوجه شدید که ارز دیجیتال یعنی چه و چرا انقدر مهم شده است. اما برای این که آن را بخرید باید به چند نکته توجه کنید: