از آن جایی که سرمایه گذاران و فعالان بازار ارزهای دیجیتال تمایل بیشتری برای سرمایه گذاری برروی ارزهای دیگری به جز بیت کوین پیدا کرده اند، راه پیشرفت برای دیگر ارزها بیش از پیش باز شده است. ارز دیجیتال ترون هم یکی از رمز ارزهایی است که تاکنون عملکرد خوبی را از خود نشان داده و توانسته توجه سرمایه گذاران زیادی را به خود جلب کند. اما اگر شما هم می خواهید درباره ارز دیجیتال ترون بیشتر بدانید ، در ادامه همراه ما باشید.
ترون یکی از جاه طلب ترین ارزهای بازار دیجیتال است. به گفته جاستین سان (Justin Sun) موسس و مدیر عامل شرکت ترون ، هدف این ارز دیجیتال ساخت یک اینترنت کاملا غیرمتمرکز است. به ادعای وی ، این شبکه بسیار مقیاس پذیر، دارای توان اجرایی بالا و قادر به پشتیبانی طیف وسیعی از برنامه های غیرمتمرکز می باشد.
قابل ذکر است که برنامه هایی که روی بلاک چین و با استفاده از قراردادهای هوشمند اجرا می شوند، برنامه غیرمتمرکز یا دی اپ می نامند. این برنامه ها پس از اجرا بدون نیاز به واسطه ها و بدون احتمال از کار افتادن، به حیات خود ادامه می دهند.
نحوه کار ارز دیجیتال ترون تقریبا مانند اتریوم است و البته که این رمزارز خود را رقیب اتریوم می داند. در ترون هم مانند شبکه اتریوم افراد مختلف می توانند برنامه های خود را پیاده کنند و در اختیار دیگران قرار دهند. در واقع یکی از مهم ترین اهداف شبکه ی ترون ایجاد بستری برای توسعه بازار جهانی در زمینه سرگرمی ، رسانه و انواع محتوا به صورت غیرمتمرکز می باشد.
هنگامی که شبکه هایی مثل ترون و اتریوم به این هدف خود برسند ، احتمالا اینترنت و فروشگاه هایی مثل گوگلی پلی به شکل امروزی وجود نخواهند داشت. در این صورت سازندگان برنامه ها و کاربرانشان به صورت مستقیم با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. شبکه ترون در نظر دارد با خلق اکوسیستمی جدید در آینده این امکان را فراهم آورد که همه بتوانند در تمام نقاط دنیا ، نیازهای خود بر روی اینترنت را به صورت غیرمتمرکز و بدون واسطه انجام دهند.
اما موضوعی که ترون را نسبت به پیشتازان بازار رمزارزها برتری می دهد ، سرعت انجام تراکنش در شبکه و میزان کارمزد آن است. شرکت ترون مدعی است که این شبکه در حال حاظر ظرفیت 2هزار تراکنش در ثانیه را با کارمزد نزدیک به صفر دارد. این در حالی است که بیت کوین توانایی اجرای 7 و اتریوم 15 تراکنش را در ثانیه دارند.
نماد اختصاری ترون در بازار رمزارزها TRX است. و مطابق حجم معاملات با ۳.۴۵ میلیارد دلار در رتبه ی هفدهم در بین ارزهای دیجیتال واقع شده است . حجم معاملات TRX در رقابت با ارزهای دیجیتالی مانند ان ای ام (XEM) ، دش (DASH) و مونرو (XMR) می باشد .
TRX یا ترونیکس ارز دیجیتال بومی شبکه بلاک چین ترون است. ترونیکس اولین بار در سپتامبر سال 2017 میلادی زمانی که ترون توانست توسط عرضه اولیه سکه (ICO) موفق خود بیش از 70 میلیون دلار سرمایه اولیه جمعآوری کند، ارائه شد.
در آن زمان TRX توکنی بود که روی پروتکل ERC20 (بلاکچین اتریوم) اجرا میشد. کمتر از یکسال بعد از عرضه اولیه سکه ترون و با توسعه بلاک چین آن، این ارز دیجیتال شبکه اصلی خود را ساخت و توکن ترونیکس از بلاک چین اتریوم به بلاکچین انحصاری Tron منتقل شد. به همین دلیل نیز ترونیکس یک کوین محسوب می شود نه توکن !
ترونیکس هم مانند ریپل قابل استخراج نیست و در کل 100 میلیارد واحد TRX توسط شرکت ترون به بازار عرضه خواهد شد. یکی از عمده ترین موارد استفاده ارز دیجیتال ترونیکس در خود شبکه ترون می باشد. بله درست متوجه شدید ما ارز دیجیتال ترون نداریم بلکه ارز دیجیتال ترونیکس داریم که به اشتباه در بین مردم آن را ترون می نامند. در واقع برای خرید و فروش برنامه ها و محتواهای سرگرمی موجود در شبکه ترون، می توانید از ترونیکس استفاده کرده و آن را مستقیما با خریدار یا فروشنده بدون دخالت هیچ شخص ثالثی معامله نمایید.
تراکنشهای TRX نیز مانند بسیاری از رمزارزها در یک دفتر کل عمومی اتفاق میافتد. در این دفتر کل عمومی، تاریخچهی هر تراکنش را میتوان پیگیری کرد. اما ارز دیجیتال ترون مانند بیت کوین یا اتریوم کار نمی کند. یعنی در این شبکه همه افراد به صورت داوطلب در تولید بلاک و ایجاد امنیت شبکه دخیل نیستند. بلکه 27 نماینده که از بین تمام دارندگان ترونیکس انتخاب می شوند، وظیفه ی تایید تراکنش ها و حفظ امنیت را دارند. همین موضوع هم موجب شده تا عده ی زیادی از فعالان این بازار و صاحبان ارزهای دیجیتالی مثل اتریوم ، عملکرد شبکه ترون را خلاف قوانین تمرکز زدایی بدانند.
در شبکه ترون زمان ایجاد هر بلاک 3 ثانیه می باشد و پاداش بلاک 32 واحد TRX است. به طور کلی سالانه 336,384,000 واحد ترون (TRX) به نمایندگان منتخب تعلق میگیرد. البته چنانچه نماینده ها عملکرد خوبی از خود نشان ندهند، مجدد رای گیری شده و نماینده دیگری جایگزین می شود. برای اینکه یک نفر بتواند در رای گیری نمایندگان شرکت کند باید 9,999 واحد ترونیکس بپردازد. رای گیری هر 6 ساعت یکبار انجام میشود و لیست نمایندگان براساس آن به طور مستمر بروزرسانی میشود.
جاستین سان یک جوان کارآفرین چینی خالق شبکه و ارز دیجیتال ترون می باشد. Justin Sun قبل از این که شرکت خود و ارز دیجیتال اختصاصی آن را تاسیس کند ، در چین به عنوان نماینده ارشد شرکت ریپل فعالیت داشته است. آقای سان قبل از پروژه ی ترون ، پروژه های موفقیت آمیز دیگری هم داشته است. وی مدیرعامل اپلیکیشن Peiwo ، یک اپلیکیشن موفق در کشور چین می باشد. این اپلیکیشن کاملا با شبکه ترون سازگار بوده و در حال حاظر بیش از 10 میلیون کاربر فعال در کشور چین دارد.
جاستین سان رابطهی بسیار نزدیکی با بنیانگذار علیبابا ( Jack Ma ) و همچنین بنیانگذار شبکهی جهانی وب دارد و این خود نشاندهندهی قدرت زنجیرهی ارتباطی اوست. علاوه بر این تعدادی از ثروتمندترین تاجرهای دنیا از جاستین و ارز دیجیتال ترون حمایت می کنند.
همچنین Wei dai یکی از کارآفرینان موفق کشور چین که صاحب بزرگترین سیستم کرایه دوچرخه در این کشور می باشد. مبلغ 3 میلیارد دلار در ارز دیجیتال ترون سرمایه گذاری کرده است. آخرین خبر از روابط جاستین سان نیز مربوط به دعوت وی در یک مهمانی مهم توسط وارن بافت موفق ترین سرمایه گذار دنیا می باشد. که همین موضوع هم توجه رسانه های بزرگ دنیا را حسابی به خود جلب کرد.
تراکنش های ارزان : همانطور که گفتیم هزینه تراکنش های شبکه ترون بسیار پایین و نزدیک به صفر است. همین موضوع نیز یک مزیت مهم برای این شبکه به حساب می آید.
ظرفیت بالای انجام تراکنش : شبکه ترون در مقایسه با رقبای خود سرعت و در واقع ظرفیت بالایی در انجام تراکنش ها دارد. به طوری که در هر ثانیه قادر به انجام 2000 تراکنش می باشد.
پذیرش بالا و محبوبیت : به دلیل فعالیت های موفق شرکت ترون و روابط گشترده ای که جاستین سان صاحب این شرکت با افراد مشهور دنیا دارد. ارز دیجیتال ترون خیلی زود توانست مورد پذیرش سرمایه داران بزرگ و حتی افراد عادی گردد. همین پذیرش و محبوبیت ترون در مدت زمان کوتاه می تواند امید دهنده آینده ای روشن برای این رمزارز باشد.
عرضه گسترده : با این که عرضه گسترده و عظیم را نمی توان امر بی منطقی دانست. اما عده ی زیادی این مسئله را از معایب ارز دیجیتال ترون می دانند. به این دلیل که عرضه گسترده و به یکباره موجب کاهش قیمت و نگه داشتن قیمت در یک سطح می باشد که این ممکن است برای کاربران و سرمایه گذاران این ارز خوشایند نباشد.
ترون یا ترونیکس جزء ارزهایی است که سود خوبی برای سرمایه گذاران اولیه به همراه داشته است. برای اولین بار در سپتامبر 2017 ترون با قیمت 0.002 دلار به فروش گذاشته شد. در اوایل سال 2018 که تمام ارزهای دیجیتال در پی رشد صعودی بیت کوین افزایش قیمت داشتند ، قیمت ترون نیز به 0.028 دلار رسید. این یک رشد بسیار عالی در چند ماه می باشد.
پس از ژانویه 2018 ترون هم مانند دیگر ارزکاهش قیمت چشمگیری پیدا کرد. اما نکته قابل توجه در مورد ترون عملکرد خوب آن نسبت به ارزهای دیگر و کاهش قیمت کمتر نسبت به بقیه می باشد.
در حال حاضر که در اوایل سال 2020 هستیم قیمت هر واحد TRX معادل 0.01 دلار می باشد. که با احتساب دلار 17 هزارتومان برابر با 300 تومان ایران می شود.